Синоптики дали прогноз погоди в Україні на весну 2022 року. Про це пише "Телеграф", посилаючись на дані, оприлюднені завідувачкою відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазірою Мартазіновою.

Як зазначається, весну цього року в Україні очікують за планом. Разом із тим, у березні все ще можливі періоди значних похолодань. До справжнього весняного тепла ще далеко – доведеться почекати аж до кінця квітня.

Весна, фото: Unian
Весна, фото: Unian

Що обіцяють у березні:

За повідомленням метеорологів, погодні умови в березні очікуються дуже нестійкі. Почавшись із потепління, березень може неприємно вразити різким похолоданням ближче до кінця місяця.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Це похолодання затягнеться аж до початку квітня. Розраховувати на стійке тепло в березні не варто.

Що обіцяють у квітні:

Як прогнозує Вазіра Мартазінова, квітень потішить різким підвищенням середньодобових температур. Очікується, що вже до кінця місяця термометри в окремі дні показуватимуть понад 20 градусів.

весна, скріншот з відео
весна, скріншот з відео

Що обіцяють у травні:

Травень в Україні в 2022 році почнеться з сухого періоду, без значних опадів. Вцілому, погода має бути звичною для цього сезону.

Нагадаємо, що українців потішили прогнозом на весну і налякали штормовим попередженням: "На роботу з цеглиною в сумці".

Як повідомляв портал Знай.uа, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження

Також портал Знай.uа писав, що українка поділилася рецептом молодості й бадьорості в 80 років: "Сидіти, чекати, їсти ліки..."