Стало відомо про те, що в додатку "Дія" незабаром з'явиться ще одна корисна функція. Довідку про несудимість можна буде отримати не виходячи з дому.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у прямому ефірі програми "Сніданок з 1+1".

Отримати цю довідку буде неймовірно просто, як зазначив міністр, і розкажуть вони про це під час саміту, що пройде у вівторок, 8 лютого.

Раніше даний документ можна було отримати або ж в сервісах Міністерства внутрішніх справ, або онлайн, або ж онлайн. При цьому, з останнім раніше були проблеми, адже доводилося заповнювати величезну кількість полів.

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Але, тепер, завдяки додатку "Дія" це можна зробити всього в кілька кліком. Всі замовлені довідки можна подивитися і завантажити там.

Дія саміт, фото: скріншот з відео
Дія саміт, фото: скріншот з відео

"Близько 1 млн довідок про несудимість видається щорічно. Вона потрібна, наприклад, для військкоматів або для влаштування на роботу. Більше деталей розповім на Diia Summit. Дивіться разом з нами!" - написав міністр у повідомленні.

Дія саміт, фото: скріншот з відео
Дія саміт, фото: скріншот з відео

До слова, на саміті президент України Володимир Зеленський анонсував нову програму, яка буде називатися "Смартфон". Завдяки ній вакциновані українці старше 60 років зможуть безкоштовно отримати смартфон. Якого бренду буде цей гаджет-поки що не повідомляється, що почнуть реалізовувати це вже навесні.

Нагадаємо, що цифрові послуги без чиновників: у Мін'юсті розповіли про нову систему сплати податків

Раніше повідомлялося, що змартфони від Зеленського: коли пенсіонерам почнуть видавати телефони і які "бонуси" передбачає програма

Також, Зеленський потрапив у топ-10 найпопулярніших світових лідерів: обігнав Макрона і Трюдо.