Стало відомо про те, що українці продовжують збирати підписи на петиції, яка повинна буде скасувати ДПА для учнів 4, 9 і 11 класів. Що про це відомо.

Петиція була вже зареєстрована на сайті офісу президента. Іспит був вже раніше скасований за часів пандемії, а тепер українці вимагають зовсім скасувати ДПА назавжди.

“У зв'язку з епідемією коронавіруса і впровадженням дистанційного навчання в областях, що знаходяться в червоних зонах, пропоную скасувати державну підсумкову атестацію для учнів четвертих, дев'ятих і одинадцятих класів у зв'язку з нееквівалентним кількістю часу для обробки і засвоєння програми учнями з такою формою навчання у школі", – йдеться в тексті петиції.

Петиція, фото: скріншот
Петиція, фото: скріншот

Через в основному дистанційне навчання учням вкрай складно готуватися до іспитів, тому автори вважають, що якщо ДПА не буде скасовано як попередні два роки, то це буде вкрай несправедливо.

Популярні новини зараз
ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Школа, фото: скріншот з відео
Школа, фото: скріншот з відео

На сайті вона з'явилася 31 січня цього року, і ще є близько трьох місяців для того, щоб зібрати необхідну кількість підписів - 25 тисяч. Поки що її підписало всього трохи більше 1700 українців.

Державна підсумкова атестація є обов'язковим заходом для випускників 4, 9 і 11 класів. ДПА - це не тільки підведення підсумкових знань, а й середній бал свідоцтва про середню освіту. Оцінка може стати вирішальним фактором при вступі до коледжу, або ж ліцей.

ЗНО. Фото: YouTube
ЗНО. Фото: YouTube

Для випускників потрібно здати відразу 4 сертифікаційних роботи ЗНО, щоб отримати результат ДПА. Перелік предметів наступний:

  • Українська мова або українська мова та літературу (за вибором учасника);
  • математику (рівня стандарту або профільного);
  • історію України або іноземну мову (за вибором учасника);
  • ще один предмет з переліку (Історія України, біологія, географія, фізика, хімія, англійська, іспанська, німецька, французька).

Іспит ЗНО, фото: Unian
Іспит ЗНО, фото: Unian

Нагадаємо, що реєстрація на ЗНО 2022: головні зміни та які документи підготувати абітурієнтам

Раніше повідомлялося, що платне пробне тестування ЗНО-2022, дати та терміни проведення: все, що потрібно знати абітурієнтам

Також, дістанціонка з'явилася задовго до пандемії? Як дітей вчили по радіо через спалах поліомієліту