Стало відомо про те, що кількість заробітчан у Польщі досягла "психологічної позначки". Що про це відомо.

У Польщі кількість вакансій в січні 2022 року з аналогічним періодом 2021 року збільшилася в п'ять разів. При цьому попит серед українців на роботу в сусідній державі став більше на 37,3%. Фахівці говорять про те, що тенденція на збільшення буде тільки рости в 2022 році.

Заробітчани, фото: скріншот з відео
Заробітчани, фото: скріншот з відео

"Польська економіка зростає, постійно створюються нові робочі місця, щоб ця тенденція змінилася. Якщо раніше в січні-лютому було затишшя, то зараз практично кожна галузь польської промисловості стикається з дефіцитом робочої сили: в січні 2022 вакансій в 5 разів більше, ніж за аналогічний період минулого року", – зазначив представник агентства Томаш Богдевич.

При цьому, без офіційного працевлаштування розраховувати на середню зарплату не варто, адже українці отримують значно менше. Селять заробітчан в кімнати по 2-5 чоловік, а платять від 25 до 35 тисяч гривень. У той час як офіційна середня зарплата по країні 42 тисячі гривень.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Заробітчани, скріншот: Youtube
Заробітчани, скріншот: Youtube

У Німеччині більшість вакансій для заробітчан вказують від 50 до 70 тисяч гривень, а середній заробіток по державі понад 130 тисяч. Частина медиків також покинули країну з початком коронавірусної інфекції, так як вони мають там можливість отримувати в десятки разів більше.

Заробітчани, фото YouTube
Заробітчани, фото YouTube

Нагадаємо, що українські заробітчани підпільно перевели в Україну сім мільярдів доларів: дані НБУ

Раніше повідомлялося, що українці працюють "за їжу", поки Європа живе собі на втіху-Лякаючі цифри статистики

Також, в Україні рекордно підскочить ціна на сигарети: скільки курцям доведеться викласти за пачку. В Україні різко підскочать ціни на сигарети