З українців планують масово знімати субсидії. В Мінсоцполітики назвали ряд критерій.

У 2022 році Міністерство соціальної політики проведе масштабну перевірку субсидіантів, в ході якої деяким громадянам можуть зупинити виплати.

Субсидія. Фото: Наше місто
Субсидія. Фото: Наше місто
Субсидія. Фото: Наше місто

Зазначається, що регіональні підрозділи соціального захисту населення вивчатимуть особисту справу субсидіанта і в разі виявлення невідповідності, проводитимуть глибшу перевірку. Порівнювати будуть дані, отримані з різних державних реєстрів.

Перевіряти будуть за основними пунктами

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще
  • Загальна площа житлового приміщення перевищує 130 квадратних метрів для квартир у багатоквартирному будинку і 230 кв. метрів для індивідуальних будинків;
  • Наявність протягом 12 місяців перед призначенням житлової субсидії угоди на суму, яка перевищила 50 тис. гривень;
  • Наявність у власності більше 1 житлового приміщення;
  • За наявністю на 1 число місяця, з якого призначається житлова субсидія на депозитному банківському рахунку суми починаючи зі ста тисяч гривень;
  • У власності є автомобіль, з року випуску якого пройшло менше 5 років або більш ніж 1 транспортний засіб, що підлягає державній реєстрації, з року випуску якого пройшло менше 15 років.

Оформлення субсидії, кадр з відео
Оформлення субсидії, кадр з відео

Нагадаємо, "золоті" літри: на українських АЗС рекордно злетіли ціни на бензин і дизель. На українських АЗС стрімко зростають ціни на автомобільне паливо.

Також Знай повідомляв, українець розморозив магазинну рибу і обімлів: "з-під луски стирчали...". Куплена в магазині Рибка виявилася з неприємним сюрпризом, їсти не захочеться

Раніше Знай писав, українців позбавлять субсидій і змусять повернути гроші до бюджету: у Мінсоцполітики готують перевірки.

Також портал Знай.uа повідомляв як не втратити гроші під час повномасштабної війни. Експерти вважають, що у випадки військових дій можуть ввести ліміт на зняття готівки, а то і повне блокування даної функції. У такому випадки буде корисно мати рахунок в іноземному банку, адже гроші будуть перебувати в більш спокійному місці і краще захищені.