Україні вже вдавалося уникнути повномасштабних бойових дій і будемо сподіватися, що так буде і надалі. Однак крім цього вже котрий рік різні експерти час від часу прогнозують дефолт країни.

Все ж потрібно знати, як не втратити фінанси в разі військових дій, передає "ubr".
Експерти вважають, що у випадки військових дій можуть ввести ліміт на зняття готівки, а то і повне блокування даної функції. У такому випадки буде корисно мати рахунок в іноземному банку, адже гроші будуть перебувати в більш спокійному місці і краще будуть захищені.

Гроші. Фото: скріншот youtube
Гроші. Фото: скріншот youtube

Також за словами експертів не завадить мати на руках міцну валюту, це стосується долара або євро. При цьому фінансові консультанти відмовляють від інвестицій в коштовності, так як ювелірні вироби неможливо продати хоча б за ціною покупки, якщо це, звичайно, не колекційний екземпляр.

"Варто зберігати вдома запас міцної валюти (не варто скуповувати її, коли курс знаходиться на піку, збирати її потрібно поступово), а також мати рахунок за кордоном: банківський або інвестиційний (не обов'язково в якому-небудь швейцарському банку, підійдуть і сусіди-члени ЄС), де будуть зберігатися основні заощадження", – розповів засновник компанії Performance Managment Сергій Сароян.

Кредит, долари - фото kurs.com.ua
Кредит, долари - фото kurs.com.ua

На випадок екстремальної ситуації і початку повномасштабних бойових дій необхідно особливим чином перебудувати свій інвестиційний портфель. З цією метою буде потрібне відкриття рахунку у зарубіжного брокера для придбання цінних паперів. Так ви зможете придбати акції або облігації іноземного емітента, які залишаться у вашій власності незалежно від вашого місцезнаходження.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще
Нагадавши, українців позбавлять субсидій і змусять повернути гроші до бюджету: у Мінсоцполітики готують перевірки. Мінсоцполітики проведе перевірку одержувачів субсидії і може залишити деяких громадян без виплат