Навіть зараз на багатьох українських ринках поширена ситуація, коли покупців обважують. При цьому якщо вас обважили на 20-30 грамів, то можна вважати, що вам пощастило. Адже цілком ймовірно купивши наприклад кілограм яблук, принести додому всього 700 грамів.
Якщо покупець купує відразу кілька товарів, які потрібно зважувати, то можна отримати серйозний мінус, передає "КП в Україні".
Щоб не попастися на гачок хитрих продавців, потрібно весь час бути напоготові. Ми розповімо, як зрозуміти, що Вас обважили, ще до того, як ви прийдете додому і зважите куплене.

Ринок. Фото: скріншот youtube
Ринок. Фото: скріншот youtube

1. Ваги під кутом

Найпростіший і банальний спосіб обважити покупця - це поставити ваги так, щоб той не бачив цифри на табло. В такому випадку продавець нічим не ризикує, адже якщо покупець зажадає показати табло, йому, звичайно, підуть назустріч. Але якщо ви соромитеся, будьте готові до того, що вас обвісять на 100, 200, а то і 300 грамів.

2. Навколо вагів багато зайвого

Ви нічого не можете розгледіти на вагах, тому що вони з усіх боків обкладені якимось товаром, декором, лотками, коробками і навіть ганчірками. Продавець зважив товар і сказав підсумкову вартість, але ви поняття не маєте, що там насправді було на вагах.

Прохання пропустити вас до ваг не допоможе, оскільки в оточенні такого мотлоху можна легко щось покласти на ваги разом з вашим товаром або навіть просто трохи притиснути їх пальцем.

3. Продавець метушиться і розповідає історії

Занадто метушливий або балакучий продавець - це теж привід насторожитися. Такий прийом можуть використовувати, щоб притупити увагу покупця. Наприклад, деякі продавці пропонують покупцям самим вибрати товар, поки вони зважують попередню покупку.

Популярні новини зараз
Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

В такому випадку покупцеві потрібно стежити, щоб продавець все зважив не поспішаючи. Можна попросити продавця без поспіху все перерахувати.

4. Кидок на ваги

Такий спосіб зважування часто використовують продавці м'ясних продуктів. Шматок м'яса або сала різко кидають на ваги і тут же знімають, щоб покупець не встиг помітити вагу товару. Але навіть якщо помітить – це не перешкода. Адже при такому різкому ударі ваги показують значно більші цифри.

Ринок, фото: znaj.ua
Ринок, фото: znaj.ua

5. Покупка більше трьох позицій

Чим більше позицій ви берете на вагу, тим легше вас обрахувати. Більшість покупців вже на третьому товарі забувають, яка вага і вартість були у першого.

6. "Плутанина" зі схожими цифрами

Буває так, що у продавця "поганий зір". Це означає, що він бачить як сімку, шістку – як дев'ятку, а нуль – як вісімку. І коли сума покупки здасться покупцеві підозрілою, у хитрого продавця завжди готовий відповідь: недогляд, вони ж так схожі. Тут порада проста, завжди стежте за цифрами і за діями продавця.

7. Неуважність під час покупки

Справедливості заради треба сказати, що нерідко покупці самі провокують продавців своєю неуважністю і безпечністю. Коли йдете на ринок за покупками, намагайтеся завжди бути уважними і зібраними, щоб не попастися на виверти недобросовісних продавців.

Нагадавши, буряк по 729 Гривень: в українському супермаркеті помітили "золоту" складову для борщу

Раніше Знай писав, замість масла українцям "впарюють" підробку-експерти ошелешили результатами останньої експертизи

Також Знай повідомляв, Екзотичний "бонус": страхітливий павук-мисливець з черепом на спині був знайдений в пачці бананів в супермаркеті