Перша леді України Олена Зеленська розповіла, як приймала прийняла першу леді Туреччини Еміне Ердоган.
Про це Олена Зеленська написала на своїй сторінці у соцмережі Instagram.
Олена Зеленська зізналася, що дуже тішиться, адже у межах візиту Президента Турецької Республіки Реджепа Таїпа Ердогана їй довелося приймати першу леді Еміне Ердоган. До того ж це було саме в той день, коли відзначалася 30 річниця дипломатичних відносн між Україною та Туреччиною.

Фото зі сторінки Олени Зеленської
Фото зі сторінки Олени Зеленської

"А відносини в нас склалися справді особливі – вдячна пані Еміне Ердоган за підтримку моїх проєктів, зокрема Саміту перших леді та джентльменів – 2021 у Києві. Перша леді Туреччини була однією з його учасниць. Сьогодні саме в місці проведення саміту – Національному заповіднику "Софія Київська" ми разом із шановною Еміне презентували турецькомовний аудіогід цією пам’яткою", - розповіла Зеленська.

Фото зі сторінки Олени Зеленської
Фото зі сторінки Олени Зеленської



За словами першої леді це пілотний проєкт Держагентства розвитку туризму України й Турецької агенції зі співробітництва та координації. До того ж вже запущено декілька україномовних аудіогідів у визначних місцях Туреччини.

Фото зі сторінки Олени Зеленської
Фото зі сторінки Олени Зеленської

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

" Мови поєднують нас і в буквальному сенсі: як влучно відзначила перша леді Туреччини, в українській – понад три тисячі слів тюркського походження. І скоро ми перекладемо турецькою працю українського професора Григорія Халимоненка "Тюркська лексична скиба українського словника" – вона саме про це. Тож кажемо турецьким друзям: Ukrayna’ya hoş geldiniz – ласкаво просимо до України!", - зазначила вона.

Фото зі сторінки Олени Зеленської
Фото зі сторінки Олени Зеленської

Нагадаємо, Олена Зеленська звернулася до українців у Святвечір і озвучила те, про що мріє кожен: "Відчуття дива"

Також Знай писав, Олена Зеленська після дня народження президента опинилася за тисячі кілометрів від України: "Сміливо..."

Раніше Знай повідомляв, Володимир Зеленський помчав у гості до президента Польщі і скуштував місцевої їжі: ситий і задоволений