На ринку нерухомості минулий 2021 рік був вдалим, адже кількість угод виросла на 50 тисяч у порівнянні зі складним 2020 роком.

Однак, чи збережеться тенденція до зростання продажів у 2022 році поки невідомо. Дехто вважає, що після такого великого попиту цьогоріч такого ж ажіотажу очікувати не варто, передає "Главком".

За минулий рік було продано 368 735 об’єктів нерухомості – квартир, житлових будинків та садиб. При цьому темпи продажів зростали із кварталу в квартал. Наприклад у першому кварталі було 68 170, а вже у четвертому - 120 031. На ринку нерухомості 2020 рік не був таким вдалим, адже договорів купівлі-продажу було укладено 315 647.

Нерухомість, скріншот: Youtube
Нерухомість, скріншот: Youtube

З наведених цифр можна прослідкувати, що ринок нерухомості пожвавився, і це при тому, що середня ціна квартир чи будинків зросла.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам призначають нові виплати: хто має право на грошову допомогу Стане вибір між їжею та водою: на українців чекає новий удар по кишені "Буде не страшно...": астролог визначив, чого чекати українцям до середини 2024 року Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще

Що відбувається з ціною "квадрата"

Ціни на нерухомість невпинно ростуть. Зокрема у новобудовах Києва вартість одного квадратного метра станом на січень 2022 року становила 35 тис. грн, це означає, що за рік вона зросла на понад 7 тис. грн.

Найдорожчим районом Києва вже багато років залишається Печерський – 69 100 грн кв. м. Найдешевший – Деснянський. Тут квадрат коштує близько 23 900 грн.

Середня ціна "квадрата" у новобудовах зростала не лише у столиці, а й в усіх великих містах України: у Львові середня ціна зросла з 18 300 грн у січні до 20 900 грн у грудні 2021 року. В Одесі з 20 900 грн у січні до 22 200 у грудні.

нерухомість, скріншот з відео
нерухомість, скріншот з відео

Останнім часом попит на нерухомість не зменшується. Тому експерт Олексій Коваль вважає, що ціни на квадратні метри зростатимуть. Перш за все через збільшення вартості будівельних матеріалів на світовому ринку та поступове зменшення пропозиції.

У своє чергу, голова ради директорів забудовника Geos Максим Барбаш зазначив, що ціни на первинному ринку житла розвиваються циклами.

"Тому можливі сплески активності та, навпаки, "провали". Вартість нерухомості збільшуватиметься через зростання цін на будівельні матеріали та робочу силу", – каже він.

Нагадаємо, під Києвом продається будинок стилізований під замок за мільйон доларів: "Відчиняєш двері та опиняєшся у середньовіччі"

Також Знай писав, мін'юст пояснив українцям, як повернути гроші після покупки квартири: можна навіть через три роки

Раніше Знай повідомляв, небезпечне будівництво: на Київщині котеджне містечко зводять поблизу скотомогильника?