У четвер, 3 лютого в Києві відбулася зустріч глави України Володимира Зеленського і президента Туреччини Реджепа Ердогана. Сторони обговорили низку питань і підписали важливий документ - угоду про вільну торгівлю між країнами.

Відзначається, що даний документ створить можливості для експорту і українські підприємства отримають хороші умови для модернізації, а також обміну досвідом і нові робочі місця. Якщо вірити попереднім прогнозам, то угода дозволить щорічно давати додаткові 2,2% до ВВП і 2,6% до доходів домогосподарств.

Фото: ОП Зеленський і Ердоган
Фото: ОП Зеленський і Ердоган

Так, після підписання Угоди експортери обох країн зможуть безперешкодно купувати і поставляти різні товари в Україні та Туреччині. Документ передбачає скасування митних зборів, зборів і податків. Крім того, скасовуються обмеження за кількістю продаваних товарів.

Підкреслюється, що угода про вільну торгівлю дозволить Україні відійти від радянської структури зовнішньої економіки.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Зустріч Зеленського та Ердогана, скріншот: ОП
Зустріч Зеленського та Ердогана, скріншот: ОП

Також під час зустрічі Володимир Зеленський і Реджеп Ердоган затвердили ряд інших документів. Зокрема, це угода про співпрацю у сфері молодіжної політики, у сфері технологій та космічної галузі.

Раніше Знай писав, президент Туреччини Реджеп Еродоган прибув до Києва на зустріч з Володимиром Зеленським.

Також ми писали, Володимир Зеленський "втратив" пам'ять на зустрічі з прем'єром Британії Джонсоном: "ми все одно переможемо".

Нагадаємо, Володимир Зеленський закликав українців до готовності захищати рідний дім від агресора: "я не тільки президент... Я син"