Відомий педіатр Євген Комаровський розповів, які аналізи потрібно здати і яких лікарів відвідати після того, як людина перехворіла на коронавірус у важкій формі. Порадою лікар поділився на своїй сторінці в instagram.

Доктор Євген Комаровський зазначив, що до нього звернулася жінка, яка перехворіла на коронавірусну інфекцію у важкій формі. Після одужання вона почала відчувати тривогу, що з організмом не все в порядку і поцікавилася, як діяти і до кого звертатися, щоб перевірити стан здоров'я і переконатися, що недуг не залишив ніяких "слабких місць".

Євген Комаровський. Фото: скріншот youtube
Євген Комаровський. Фото: скріншот youtube

Євген Комаровський відповів, що універсального плану дій в такій ситуації немає, проте розповів, як вчинив би він сам.

"Я вважаю, що найкраще на пару місяців відвідати який-небудь заміський будинок або дачу, і там, в селі, на свіжому повітрі, в тиші, без людей і стресів, поступово збільшувати фізичні навантаження. Одночасно заховати подалі телевізор, не дивитися і не слухати новини, оточити себе хорошими людьми, а не займатися пошуком нових хвороб в поліклініках і лабораторіях — ось вам найкращий рецепт реабілітації після ковіда", - розповів лікар.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Також він додав, що теоретично, якщо звернеться до сімейного лікаря і повідомити про свою тривогу, то він може порадити, що потрібно перевірити або що треба приймати. Однак найкраще в реабілітації після коронавірусу допоможе саме відпочинок.

Раніше Знай писав, доктор Євген Комаровський розповів, як вилікувати кашель у дитини: повинен знати кожен батько.

Також ми писали, що Комаровський назвав головні правила при харчовому отруєнні: які симптоми і як допомогти дитині.

Нагадаємо, доктор Євген Комаровський назвав найнебезпечніші речі вдома - це точно є у кожного.