Стало відомо про те, що в Сполучених Штатах Америки блискавка встановила світовий рекорд. Була довжиною практично в 700 кілометрів.

Всесвітня метеорологічна організація (ВМО) зафіксувала в США найдовшу блискавку за всю історію спостережень. Про це йдеться в офіційній заяві організації.

Довжина блискавки склала 768 кілометрів, і простягнувся відразу через три штати - Міссісіпі, Луїзіані, а також Техас.

Блискавка, фото: скріншот
Блискавка, фото: скріншот

Попередній рекорд становив 440,6 миль (709 км) і був зафіксований в Бразилії в 2018 році. Блискавка рідко поширюється більш ніж на 10 миль і зазвичай триває менше секунди.

Популярні новини зараз
Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Також, в 2020 році був зареєстрований ще один рекорд - в Уругваї та Аргентині. Там удар блискавки тривав 17,1 секунди.

блискавка, фото: NURPHOTO
блискавка, фото: NURPHOTO

За даними ВМО, обидва рекорди відбулися в районах, схильних до інтенсивних штормів, що викликають "мегавспишки".

ВМО попередила, що блискавка становить небезпеку, і закликала людей в обох регіонах і в усьому світі проявляти обережність під час штормів.

"Ці надзвичайно великі і тривалі грозові явища не були ізольованими, а відбувалися під час активних гроз", — заявив фахівець з блискавок Рон Холле в заяві ВМО.

блискавка, скріншот з відео
блискавка, скріншот з відео

Людей просять бути більш обережними під час таких блискавок. Наприклад, 469 осіб померли в 1994 році в Єгипті після того, як блискавка потрапила в палаючу нафту і через що було затоплено місто.

Ховатися найкраще вдома, або в повністю закритих автомобілях. Автобусні зупинки або інші невеликі споруди на вулиці не підходять.

блискавка
блискавка

Нагадаємо, що у Львові вперше за 100 років зафіксували унікальну аномалію: такі блискавки метал тільки Зевс

Раніше повідомлялося, що всторожніше на дорогах: ДСНС оголосила перший рівень небезпеки в Україні

Також, у Львові вперше за 100 років зафіксували унікальну аномалію: такі блискавки метал тільки Зевс.