Шахраї в Україні вийшли на новий рівень і тепер крадуть гроші, які небайдужі збирають на допомогу хворим дітям. Аферисти можуть навіть без відома людини організувати збір і забрати кошти. Про це повідомляє "ТСН".

Подібний випадок стався з родиною Пукалів з Хмельницької області, яка збирає кошти для хворих синів-близнюків. У них діагностували спінальну м'язову атрофію і кожному потрібно зробити по уколу вартістю 2,3 мільйона доларів.

Скрін, відео YouTube Інтернет-шахрай
Скрін, відео YouTube Інтернет-шахрай

За словами мами хворих хлопчиків Алли Пукало шахраї хотіли вкрасти з рахунків дітей 5 тисяч гривень. У шахраїв нічого не вийшло, оскільки всі карти були заблоковані на виплату. Про підозрілі дії жінку поінформували менеджери з "гарячої лінії".

Такі випадки по країні не поодинокі. Крім того, аферисти виманюють гроші у людей прикриваючись нібито благодійними фондами. Вони поширюють інформацію про тяжкохворих дітей, а гроші підгодовують собі. Перш ніж переказувати кошти потрібно перевіряти організацію За назвою або кодом ЄДРПОУ, адже в ряді випадків це можуть бути шахраї.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Аферисти, фото: скріншот з відео
Аферисти, фото: скріншот з відео

Втім, захиститися від шахраїв можливо. Для цього потрібно дотримуватися кількох правил. По-перше, заблокувати карту на виплату, а розблокувати тільки коли необхідна сума буде зібрана. Також нікого не передавати дані карти і не прив'язувати до рахунку контактний номер телефону, адже аферисти можуть привласнити його і отримати доступ до грошей. Найкраще купити окрему сім-карту і нікому не повідомляти цей номер.

Раніше Знай писав, студент за долар продавав дані українців - від номерів до ІПН і фото.

Також ми писали, прикинулася чоловіком і виманила 300 тисяч грн: шахрайку присудили до 4 років у в'язниці

Нагадаємо, мінус 30 тисяч гривень і ніяких шаф: українців обчищають "меблеві" шахраї.