Україна разом з Польщею домовилися про будівництво газопроводу. Така ініціатива допоможе наростити обсяги газу, що постачаються на Схід.

Про це повідомив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький під час спільного брифінгу з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем.

Так, стало відомо, що для можливості нарощування обсягів газу, що поставляються на схід, Київ із Варшавою домовилися про будівництво газопроводу.

Україна з Польщею домовилися побудувати газопровід
Україна з Польщею домовилися побудувати газопровід

"Ми говорили про розширення пропускної спроможності із заходу на схід, будівництво газопроводу, який міг би передавати великі обсяги газу в недалекому майбутньому", — наголосив Моравецький.

Популярні новини зараз
В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо "Лічені миті до загрози": пророцтво старця Вікентія про допомогу вищих сил Україні у війні Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися
Показати ще

За словами прем'єр-міністра Матеуша Моравецького, наразі Україна вже отримує допомогу від Польщі, яка продає нам газ. Однак їхня держава хоче збільшувати потужності передачі газу та планує інвестувати в це.

"Але ми говорили про можливість збільшення потужності передачі газу. Для цього треба інвестувати сюди", — додав премʼєр-міністр.

Варто підкреслити, що прем'єр-міністр Польщі наголосив, що російський газопровід "Північний потік 2" є геополітичною загрозою безпеці Європи.

Нагадаємо, від 7,70 до 12 гривень: українцям повідомили нові тарифи на газ у лютому, хто заплатить більше. Постачальники блакитного палива показали, якими будуть тарифи для населення в лютому 2022 року

Раніше Знай писав, "Газпром" різко збільшив постачання газу через ГТС України. Поставки газу через Україну зросли до 107,7 млн кубометрів на добу

Також Знай повідомляв, що "золоті" літри: на українських АЗС рекордно злетіли ціни на бензин і дизель. На українських АЗС стрімко зростають ціни на автомобільне паливо.