Ця їжа з фаст-фуду не має ознак цвілі або гниття, незважаючи на те, що вона була куплена незадовго до закриття останнього ресторану McDonald's в Ісландії в жовтні 2009 року.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «Daily Star»

Якщо ви живете у Великобританії, у вас потенційно є доступ до приблизно 1300 ресторанів Mcdonald's і ресторанів на винос.

Але не всім так пощастило. Останній Mcdonald's в Ісландії закрився в 2009 році через світову фінансову кризу, і в країні залишився тільки один з популярних чізбургерів цієї мережі, і він знаходиться в музеї.

Ідеально збережена закуска була спочатку врятована випадково, але потім була виставлена в Національному музеї Ісландії, перш ніж знайшла постійний будинок в Snotra House на півдні країни.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Хьортур Смарасон купив "історичний" чізбургер 30 жовтня 2009 року, За день до закриття останнього Макдональдса в Ісландії.

Чізбургер
Чізбургер

Він відклав його в сторону, але потім забув про нього, поки не переїхав в 2012 році. У його гаражі, поруч з ящиками з інструментами, старими роликовими ковзанами та іншим мотлохом, лежав бургер — мабуть, так само хороший, як і в той день, коли він був куплений.

"Здавалося, що я купив його всього 15 хвилин тому. І те ж саме з картоплею фрі, все виглядало майже новим. Просто замерзла по дорозі додому", - сказав чоловік.

У той час як більшість людей, можливо, просто викинули його, Хьертур вирішив зберегти останній чізбургер в Ісландії для нащадків.

"Тепер це було схоже на історичний артефакт, що належав Ісландії. Останній бургер Mcdonald's в Ісландії. А що робити з історичним артефактом? Ви помістіть його в музей", - продовжив власник.

Крістін Лофтсдоттір, професор антропології ісландського університету, каже, що шістнадцятирічний період, коли ісландці могли отримати Макдональдс, являв собою особливий час в історії країни.

Чізбургер і картопля
Чізбургер і картопля

Представник Mcdonald's не заперечував, що бургер Кейсі і Едуарда є найстарішим. Представник сказав, що є "просте пояснення", чому на ньому не утворилася цвіль.

"Причина того, що наші гамбургери іноді не покриваються цвіллю, якщо вони залишаються при кімнатній температурі в сухому середовищі, полягає в тому, що після приготування їжі в ній недостатньо вологи, щоб підтримувати ріст бактерій, які могли б його зруйнувати", — сказали вони.

Нагадаємо, що у мережі повідомили, що в Макдональдс не свіжа цибуля.