Для тих громадян, які вже зробили третю (бустерну) дозу вакцини від коронавірусної інфекції Covid-19, з'явилися важливі новини. Справа в тому, що тепер в мобільному додатку "Дія" з'явилися covid-сертифікати про бустерну дозі вакцини від коронавірусу.

У Мінцифри анонсували, що документ стане доступним лише наприкінці поточного тижня, хоча, як показала практика, отримати його можна вже зараз.

Вакцинація. Фото: Громадське
Вакцинація. Фото: Громадське
Вакцинація. Фото: Громадське

Для цього, як і раніше, необхідно згенерувати в додатку новий сертифікат, і якщо ви вже зробили третє щеплення, інформація про нього з'явиться в новій версії документа.

Вакцинація, скріншот: МОЗ
Вакцинація, скріншот: МОЗ

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Починаючи з вівторка, 1 лютого, всі, хто отримав бустерну дозу щеплення від COVID-19, можуть завантажити новий covid-сертифікат.

Щоб отримати сертифікат, досить відправити відповідний запит на порталі або в додатку "Дія". Зробити це можна в перший день введення дози вакцини проти COVID-19.

Термін дії такого документа становитиме 270 днів, як і у всіх країнах ЄС. Сертифікат генерується за будь-якої з дозволених схем поєднання вакцин, визнаних в Україні.

Важливо також нагадати нашим читачам, що за даними МОЗ, з початку вакцинальної кампанії бустерну дозу отримали понад 339 тисяч українців.

За словами міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка, вакцинація бустерною дозою підвищує рівень захисту від коронавірусу до 80%, в тому числі і від штаму "Омікрон". У зв'язку з цим глава відомства закликав українців вакцинуватися, зокрема, робити бустерні щеплення.

Раніше повідомляли, українцям розповіли, як правильно викривати корупціонерів: детальна інструкція Мін'юсту.

Як повідомляв Знай.uа, посадять "під замок": вводять суворі обмеження для покупців жарознижуючих препаратів.

Знай.uа писав, "Кожен зможе дізнатися...": українцям дозволять в "Дії" стежити за персональними даними.