Глава держави виступив з трибуни Парламенту

Пленарне засідання, що стартувало о 10.00 2 лютого, видалося незвичайним. На урочисте відкриття сьомої сесії Верховної Ради IX скликання особисто прибув президент України Володимир Зеленський. Він повідомив про важливі зміни у складі ЗСУ та про стан економіки країни. А до зали глава держави прийшов не з пустими руками – прямо в сесійній залі був підписаний новий Указ. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Володимир Зеленський - скріншот
Володимир Зеленський - скріншот

Розширення армії: "плюс" 100 тисяч осіб

Головною темою виступу стали новини у сфері обороноздатності нашої держави.

Впродовж найближчих 3 років планується збільшення професійної армії – чисельність Збройних Сил України зросте на 100 тисяч осіб. А також буде створено додаткові 20 бригад ЗСУ.

Такі оновлення передбачає новий Указ президента.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

Міноборони, військові - фото Міністерство оборони України
Міноборони, військові - фото Міністерство оборони України

"Розроблено Указ про зміцнення обороноздатності держави і привабливості військової служби. Передбачено збільшення грошового забезпечення усіх військових на рівні не нижче 3 мінімальних заробітних плат, збільшення терміну дії контрактів, розробка концепції житлового забезпечення військовослужбовців, ветеранів, їх сімей", - зазначає президент Володимир Зеленський.

Станом на сьогодні, розмір "мінімалки" складає 6500 грн – відповідно, зарплата військових буде становити не менше 19 тис 500 грн.

Даний Указ був підписаний прямо в сесійній залі Парламенту.

Володимир Зеленський - скріншот
Володимир Зеленський - скріншот

Та, попри це, одним з небезпечних питань, що останнім часом нависло над Україною, є новий вид "зброї".

"Медіаполе – це нове поле битви, новини – це нова зброя. А будь-які повідомлення, особливо побудовані на анонімних джерелах, мають реальний вплив на психіку наших людей, на нашу державу – особливо, на нашу економіку", - відзначив під час виступу Володимир Зеленський.

Стан економіки: доля гривні і вільна торгівля

Разом з тим, Володимир Зеленський підкреслив, що наразі економіка в країні стабілізується.

"Надходження до держбюджету в січні перевиконано на 7 млрд. Гривня на сьогодні, слава Богу, вже почувається краще – вчора зміцнилася на 30 копійок. Майже тиждень на міжнародних фінансових ринках є вже позитивна динаміка щодо наших облігацій", - наголошує президент.

Курс валют, фото: Знай.ua
Курс валют, фото: Знай.ua

Спостерігається просування і в сфері торгівлі – інвестицій та транзиту товарів.

Цього тижня Київ приймає прем'єр-міністра Великобританії, Польщі, Нідерландів, президента Туреччини.

"Така інтенсивність візитів – серйозний фактор стабілізації в середині нашої держави. Чутки, плітки, прогнози "великих" блогерів і Ванги не справдилися. Ніхто не вирішує нашу долю за нашими спинами – всі їдуть до нас. Це дуже важливо", - заявив з трибуни Володимир Зеленський.

Денис Шмигаль - фото Кабінет Міністрів України
Денис Шмигаль - фото Кабінет Міністрів України

Як відзначив президент, у найближчі 2 дні буде підписано важливий документ щодо вільної торгівлі з Туреччиною.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Також Знай.ua писав про десятки побитих і 74 затриманих під Радою – нардепи повідомили про наслідки мітингу.