У Національній лабораторії Тайваню створюють платформу, яка буде визначати коронавірус за лічені хвилини, та це ще не все

Чіп для швидкого тестування отримав дозвіл на екстрене використання (EUA) від Управління з контролю за продуктами і ліками Тайваню. Про це повідомляє інформаційний ресурс focustaiwan.

Інноваційний напівпровідниковий продукт, як очікується, надійде на ринок уже в лютому, а планується застосування EUA в США та Японії. Фахівці вже отримали необхідні сертифікації та розраховують вивести чіп на ринок у лютому 2022 року.

Усі відомі експрес-тести виконуються щонайменше за 15 хвилин, та можуть показувати похибку в аналізі. Цей чіп визначає з точністю до 96,8%.

"Чіп був на 100% послідовним у ідентифікації позитивних зразків на COVID-19 із значенням КТ нижче 35", - тобто практично в зародку, коли проходить інкубаційний період та немає симптомів.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Пристрій аналізує мазки зі слизової оболонки носоглотки та розпізнає актуальні штами. Пізніше чіп зможе розпізнавати вірус за зразком слини.

Чіп для виявлення коронавірусу. Фото: focustaiwan.
Чіп для виявлення коронавірусу. Фото: focustaiwan.

Пристрій може значно допомогти в боротьбі з епідемією. Чіп-пристрій був розроблений на основі польового транзисторного біосенсора (Bio-FET), розробленого лабораторією квантової електроніки Academia Sinica. Bio-FET змінюють електричний заряд, що проходить через чіп, коли виявляють характерні нуклеїнові кислоти.

Нагадаємо, раніше невакцинованих українців не допускатимуть до роботи.

Як повідомляв портал "Знай.ua", МОЗ поділився рекомендаціями щодо бустерної вакцинації

Також "Знай.ua" писав, що Данія 1 лютого країна повністю виходить з карантину.