Внаслідок введення в дію закону про заборону використання пластикових пакетів, Мінекономіки впровадило державне регулювання цін на цю продукцію

З 1 лютого 2022 року, ціни на пластикові пакети трьох категорій будуть варіюватися від двох до трьох гривень, залежно від того, який це пакет. Про це повідомила пресслужба Мінекономіки.

Постанова уряду чітко роз’яснює, які саме пакети підлягають регулюванню. Згідно з документом, нові норми розповсюджуються на пакети завтовшки 50 мікрометрів. Постанова діє на розповсюдження пакетів у точках роздрібної торгівлі, сфери послуг та громадського харчування.

Якими будуть ціни з 1 лютого

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще
  • пакет без ручок та бічних складок - 2,00 грн;
  • пакет без ручок, з бічними складками або з ручками без бокових складок - 2,50 грн;
  • пакет з ручками та бічними складками - 3,00 грн.

Нагадаємо, що закон про заборону використання та розповсюдження пластикових пакетів № 1489-IX "Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України" почав діяти з 10 грудня минулого року.

Штрафи за безкоштовне розповсюдження пакетів передбачають санкції розміром до 8500 грн. Перше порушення передбачає штраф розміром від 1700 до 3400 грн, повторне – до 8500 грн.

Постанова та дія закону не стосуються біорозкладних пакетів та надтонких, які використовуються для пакування продукції.

Нагадаємо, раніше Костянтин Яловий повідомив, що в Україні починає діяти другий етап заборони пластикових пакетів

Як повідомляв портал "Знай.ua", відомий блогер показав, як можна обійтися без пластикових пакетів.

Також "Знай.ua" писав, що платні пакети у супермаркетах додали роботи касирам.