Відомий український педіатр Євген Комаровський нагадав батькам, що кашель у дитини не є хворобою, а лише симптом. Важливо лікувати хворобу, яка його спровокувала, а не сам кашель. Про це він написав на своїй сторінці в соціальній мережі instagram.

Доктор Євген Комаровський зазначив, що є захворювання, яке подразнює слизові оболонки дихальних шляхів і призводить до порушення кашльових рецепторів. Усувати потрібно саме недуга, а не симптом.

Євген Комаровський, скріншот: Youtube
Євген Комаровський, скріншот: Youtube

Він додав, що визначати причину виникнення кашлю повинен лікар, а батькам необхідно всього лише показати дитину фахівцеві і ні в якому разі не займатися самолікуванням.

За словами педіатра з роками, коли накопичиться багато батьківського досвіду потреба в допомозі фахівця може зменшуватися, проте покладатися тільки на власні сили не варто. Якщо кашель викликає занепокоєння і то краще звернутися до лікаря для встановлення діагнозу.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Так, Євген Комаровський підсумував, що кашель всього лише симптом, тому потрібно лікувати хворобу. Вилікувати хворобу можна тільки встановивши діагноз, який точно поставити зможе тільки лікар.

Раніше Знай писав, що доктор Євген Комаровський порадив, як зміцнити імунітет: топ-6 ефективних і неефективних способів.

Нагадаємо, що Комаровський назвав головні правила при харчовому отруєнні: які симптоми і як допомогти дитині.

Також ми писали, доктор Євген Комаровський назвав найнебезпечніші речі вдома - це точно є у кожного.