Національний банк України опублікував курс валют на неділю, 30 січня.

Січень практично підійшов до кінця, залишився останній робочий день Другого зимового місяця. Він підніс багато сюрпризів і неприємностей. Геополітична ситуація зараз така, що світові валюти просто не можуть не реагувати на це і впливати на те, яким буде ставлення до української гривні.
Зараз ми розберемо, як змінилися американський долар, євро, польський злотий i російський рубль до неділі. Хоча всі ми знаємо, що вони не змінюються з п'ятниці протягом декількох днів, аж до понеділка. А там, 31 числа, нас чекає хороший сюрприз.
Експерти порівнюють курс валют з червоною ганчіркою для биків і ведмедів. У новинній стрічці віяло легким позитивом, тому хтось прийняв рішення зробити паузу у виході з українських облігацій. Тому передбачити, що буде в майбутньому - неможливо.
Американський долар знайшов можливість, щоб зафіксувати зростання по відношенню до гривні. У четвер його ціна становила - 28,7984, а в неділю, 30 січня, валюта подорожчала на колосальних 19 копійок - 28,9879. Головна європейська валюта вирішила йти своїм шляхом і не дивитися на те, як діє Долар США. Тому валюта знизилася на 14 копійок. У неділю - 32,3432. Польський злотий i російський рубль 30 січня йдуть - 7,0927 грн і 3,7148 грн, відповідно.

Офіційні курси валют Нацбанку на 30 січня встановлені на такому рівні (по відношенню до котирувань на четвер):

100 доларів США - 2898,79 гривень (+18,95 грн).

100 євро - 3234,32 гривень (-13,71 грн).

Курс валют на 28 січня, скріншот: НБУ
Курс валют на 28 січня, скріншот: НБУ

Нагадаємо, не переплачуйте даремно: як перевірити справжність "еко" продуктів в магазині, рада експерта

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як повідомляв "Знай.ua", тисячам українців безкоштовно замінять вікна та утеплять стіни - у Кабміні назвали чіткі терміни

Знай.ua писав, податок на вагу і дороге обслуговування: хто міг купити автомобіль у Львові 100 років тому