Доктор Євген Комаровський вирішив заговорити про таку важливу в зимовий час темі, як безпека дітей на ковзанці. Потрібно дивитися за кожним його кроком.

Новий пост був опублікований на сторінці фахівця в соціальній мережі Instagram, активним користувачем якої він є.

Як відомо, близько 95% травм на ковзанці відбувається під час першого виходу на лід і зіткнення з іншими. Саме тому, Євген Комаровський радить водити дітей на ковзанку в той час, коли там не так багато людей, а також не особливо низька температура.

При цьому, якщо ваша дитина не зовсім впевнено стоїть на ногах, варто все ж використовуватися шоломом, а також захистом для ніг і рук. А якщо сам батько не особливо вміє кататися, то найкраще перед цим взяти кілька уроків, і тоді все пройде добре.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Далі слід підібрати одяг, в якій буде зручно кататися дитині. Щоб було легко, тепло, а головне комфортно. Найкраще в цьому випадку використовувати спортивну термобілизну, а на руки одягти теплі рукавиці.

Євген Комаровський, скріншот: Youtube
Євген Комаровський, скріншот: Youtube

Коли почнете кататися, дитину слід взяти за руку, навчити його правильно падати на лід - згинаючи при цьому коліна, виставляючи вперед руки, а також завалюється на бік.

У стані алкогольного або наркотичного сп'яніння вести дитину на лід не варто ні в якому разі.

Ковзанка / скріншот з відео
Ковзанка / скріншот з відео

На ковзанці потрібно рухатися у напрямку потоку, і уважно стежте куди їдете, а також куди їдуть інші.

Завжди слід пам'ятати про те, що каток - місце підвищеної небезпеки, і увага повинна бути зосереджена в першу чергу на безпеці дитини.

каток у Львові, скріншот з відео
каток у Львові, скріншот з відео

Нагадаємо, що доктор Євген Комаровський порадив, як зміцнити імунітет: топ-6 ефективних і неефективних способів

Раніше повідомлялося, що Комаровський назвав головні правила при харчовому отруєнні: які симптоми і як допомогти дитині

Також, доктор Комаровський пояснив, коли дитину потрібно госпіталізувати.