Жителям Флориди було випущено попередження про погоду і падаючих ігуанах, оскільки низькі температури змушують рептилій падати з дерев, що потенційно може травмувати людей.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «Daily Star»

Низькі температури викликали дивні попередження про можливі травми від "падаючих ігуан" у Флориді.

Погодні попередження були випущені, щоб попередити шокованих місцевих жителів про те, що вони можуть бути вражені ігуаною, коли температура різко впаде.

Ігуани, які є холоднокровними рептиліями, можуть настільки замерзнути, що їх тіла стають жорсткими, що робить їх нездатними чіплятися за будь-яку гілку, на якій вони знаходяться, змушуючи їх падати на землю.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Однак вони досить швидко відновлюються, тому перехожим настійно рекомендується триматися від них подалі, якщо вони приземляться на землю.

Ігуана
Ігуана

Ведучий прогнозу погоди для WSVN Вівіан Гонсалес написав у Твіттері: "Ми увійшли на територію FALLING IGUANA, так як температура в Броуарді і Майамі-Дейд становить 40 градусів.

"Вони сповільнюються або стають нерухомими, коли температура падає, і вони можуть впасти з дерев, але вони не мертві. Не наближайтеся. Як тільки сонце вийде, вони почнуть рухатися".

В іншому попередженні сказано: "Прогноз виглядає дуже цікавим у ці вихідні для Південної Флориди - ми можемо побачити наші перші температури нижче 40 з грудня 2010 року! Безумовно, час для спостереження за падінням ігуани з розширеним діапазоном".

Хоча наближення до тварини може становити для них небезпеку, вага падаючої ігуани може становити небезпеку для людей.

Ігуана
Ігуана

За словами фахівців з тварин, дорослі самці можуть досягати в довжину п'яти футів і важити до 20 фунтів (9 кілограм).

У 2020 році Рон Меджілл, директор зі зв'язків з громадськістю зоопарку Майамі, сказав ABC News: "Температурний поріг, при якому ігуани починають переходити в стан спокою, багато в чому залежить від розміру ігуани. Взагалі кажучи, чим більше ігуана, тим довше вона може переносити холод".

Нагадаємо, що українці вирішили завести канал про тварин, щоб їх захистити.