27 січня Україну сколихнула новина з Дніпра, де військовий строкової служби 20-річний Артем Рябчук розстріляв своїх товаришів по службі з автомата АК. У результаті пригоди загинуло п'ятеро осіб, ще п'ятеро поранені.

Після пригоди він за допомогою попуток дістався до міста Підгороднє, на щастя там його затримали правоохоронці. Досі мотиви такого злочину не відомі. Односельці хлопця кажуть, що він виріс у порядній родині й ніколи з ним не було проблем, передає портал "Новини.LIVE".

Артем Рябчук родом з села Броска. Односельці солдата кажуть, що сім'я в них дуже порядна, а сам хлопець гарно вчився та був сам на сам зі своїми думками. Він ніколи нікого не ображав, однак тісно й не спілкувався.

Артем Рябчук, фото Нацполіції
Артем Рябчук, фото Нацполіції

"Ми часто бачили, як він сам прогулюється вулицями, у магазин ходив, навчався добре. Близьких друзів він не мав. Такого, щоб він з іншими дітьми на вулиці грав у футбол чи інші ігри – не було. Сам на сам зі своїми думками", – розповіла односелиця Ангеліна П.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Відомо, що Артем Рябчук ріс без батька. Мати багато приділяла уваги сину та завжди працювала, аби родина ні в чому не потребувала. Також односельці розповіли, що сім'я Рябчуків часто відвідувала церкву, та начебто через це у родини не було близьких друзів.

Артем Рябчук, скріншот
Артем Рябчук, скріншот

Після затримання Артем Рябчук у всьому зізнався та розповів хронологію подій. Однак мотиви свого вчинку все ж не назвав.

Артем Рябчук розповів, як зайшов до збройової взяв автомат АК-74 та зарядив його. Після цього він вистрілив у двох товаришів по службі, які знаходилися неподалік. За його словами він знав, що операторка зв'язується з частиною кожні 30 хвилин та доповідає обстановку, тому він вистрілив у неї. Далі він хотів пройти пропускний пункт, аби покинути територію.

"Жінка мене не випускала, я кажу відкрите, потрібно терміново вийти. Не можу, не можу. І я вистрілив їй у голову", - зізнався Артем.

Артем Рябчук, скріншот
Артем Рябчук, скріншот

Згодом він переліз огорожу та все ж зміг покинути територію заводу. Далі він вибіг на трасу, де зупинив попутку аби скритися з місця пригоди.

Нагадаємо, у Дніпрі 21-річний військовий розстріляв 5 осіб з автомата, оголошено план перехоплення і розшук: що відомо про солдата.

Раніше Знай писав, вбивство військових у Дніпрі: з'явилися кадри затримання солдата Артема Рябчука - винний намагався виїхати на попутці

Також Знай повідрмляв, коп прострілив напарнику ногу після дрімучого нагляду за злочинцем у лікарні: "Спросоння здалося".