У багатьох українських військових є ряд питань стосовно "ковідної тисячі", зокрема вони виникають при подачі щорічних декларацій. Українські захисники повинні знати, як саме вписується дана виплата у декларацію, якщо взагалі вписується.

У Національному агентстві із запобігання корупції заявили, що ці гроші не потрібно вказувати як дохід, оскільки вони отримуються як цифровий ваучер, що діє 4 місяці, і призначений для оплати певних товарів або послуг.

Додаток "Дія", скріншот: YouTube
Додаток "Дія", скріншот: YouTube

"Ковідна тисяча" надається виключно в безготівковій формі і перераховується на спеціальний рахунок. Хоча ці кошти декларуванню не підлягають, проте спеціальний рахунок у декларації слід зазначити, як і всі відкриті рахунки у банківських установах.

Після отримання третьої дози вакцини, так званої бустерної дози, громадяни в рамках програми "єПідтримка" мають право на додаткові 500 гривень. Порядок декларації цієї суми такий самий.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Військові, скріншот: YouTube
Військові, скріншот: YouTube

У разі, якщо, наприклад, дитина суб'єкта декларування отримала "ковідну тисячу", у розділі декларації 12.11 "Банківські та інші фінансові установи, в яких відкрито рахунки суб'єкта декларування або членів його сім'ї", у декларації також необхідно вказати рахунок, якщо:

- рахунок відкрито станом на 31 Грудня (для щорічної декларації);

- не менше половини днів протягом звітного періоду (наприклад, для декларації перед звільненням).

У разі невикористання "підступних коштів" протягом 4 місяців вони автоматично повертаються до Державного бюджету, а спеціальний рахунок закривається банком.

Раніше повідомляли, посилка на пошті, цифровий підпис і ніяких ксерокопій: як використовувати паспорт в додатку "Дія" на повну.

Як повідомляв Знай.uа, українських школярів переводять на дистанційку: як організувати навчання вдома, поради для батьків.

Знай.uа писав, українцям розповіли, як правильно викривати корупціонерів: детальна інструкція Мін'юсту.