Ковбаса вже багато років у п'ятірці найпопулярніших продуктів, які купують українці. Однак, щодо її складу виникає багато сумнівів, адже часто можна зустріти хімічні барвники, підсилювачі смаку, загущувачі, відходи з м'яса та птиці – іноді навіть зіпсовані.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяДля того аби виготовити справжню якісну варенку на виробництві використовують 25 кілограмів яловичини, 70 кілограмів свинини, 3 кілограми курячих яєць та 2 кілограми сухого молока, розповіли журналісти "Факти ICTV".
Щоб обрати якісну ковбасу перш за все не потрібно плутати вищий ґатунок з першим. Все через те, що за державним стандартом вищий ґатунок це 100% м'яса, тоді як у першому - 70%, решту ж додають соєю, крохмалем та надмірною вологою. Також можуть додавати ММО, (м'ясо механічного обвалювання)це перемелені кістки, хрящі та шкіра. У ковбасі другого сорту цього ще більше.
Декан факультету харчових технологій Лариса Баль-Прилипко розповіла, як відрізнити якісну ковбасу від неякісної. Для цього на шматочок ковбаси достатньо крапнути йодом, якщо вона потемніє, то це означає що у її складі більше крохмалю, аніж м'яса.
Якщо краплина розчиниться у ковбасі, це означає що виробник використовував низькосортну м'ясну сировину. До того ж за її словами варена ковбаса не повинна бути пористою, мати білі крупинки чи бути надмірно пружною.
Дієтологи радять уважно читати склад, адже загущувачі та підсилювачі смаку можуть нести негативний вплив на здоров'я людини.
Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще
"Загущувачі, які погані для нашого організму у тому плані, що їм все одно, що загущувати. Кров вашу? Будь ласка. Кров стає густою, і їй важкММОо проходити по наших судинах", - розповіла дієтолог Людмила Гончарова.
Якщо ж все-таки ви не можете відмовитися від ковбаси, то обирайте тільки якісну і не дешеву, не менше 260 гривень за кілограм.
Також Знай писав, скумбрія не по 8 гривень, зате з паразитами всередині: українцям показали, що проявляється на прилавках під виглядом "дешевої" риби