В Україні стрімко зростають ціни на продукти харчування, навіть на ті, що завжди здавалися одними з найдоступніших, зокрема яйця. Втім, вже в найближчому майбутньому ціни на цей продукт можуть піти вниз. На скільки і коли можуть подешевшати курячі яйця, розповіла аналітик Асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" Світлана Литвин порталу "ukranews".

За словами аналітика ціни на курячі яйця з початку 2022 року вже впали на 1%. Станом на 20 січня середня ціна яєць в українських супермаркетах досягає близько 40,10 гривні за десять штук. Експерт зазначила, що причиною підвищення цін став підвищений попит на продукт напередодні новорічних свят.

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

Втім, вже найближчим часом спостерігатиметься тенденція до зниження цін на яйця. Після закінчення всіх зимових свят попит на продукт знизиться, а разом з ним і ціни. Так, за прогнозами Світлани Литвин до кінця січня ціни на яйця можуть впасти на 5-10% - до 36-28 гривень за десяток.

Яйця, скріншот
Яйця, скріншот

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Такі цінники українці бачитимуть до квітня, а далі очікується чергове зниження цін через збільшення несучості птахів. Вже до початку літа купити десяток яєць можна буде орієнтовно за 30-32 гривні.

Раніше ми писали про те, що стало відомо, як змінилися ціни на соняшникову олію з початку 2022 року.

Нагадаємо, що супермаркети почали продавати українцям дрібну картоплю по 100 гривень за кілограм.

Нагадаємо, що українцям впарюють звичайні яйця під виглядом "дорогих" - платимо за упаковку.