Коли 33-річна Меггі Альтобеллі була на 20 тижні вагітності, вона пішла на сканування анатомії. Вона була рада нарешті побачити свою дитину, особливо тому, що помітила, що її живіт став більше, ніж вона очікувала. Те, що вона почула від лікарів, назавжди змінило її життя, пише 7news.

У перший момент здалося, що у неї просто двійня. Однак фахівець з УЗД був в шоці від відведеного І сказав, що йому потрібно піти за лікарем.

Прийшов лікар, подивився і сказав, що вона ніколи не бачила такого в своїй кар'єрі.

"Їх маленькі шлунки з'єднані", - констатував приголомшений медик.

Фото: 7news, сіамські близнюки
Фото: 7news, сіамські близнюки

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

"Добре, що ж, ми їх розділимо", - подумала тоді Меггі. У той час вона не знала, що це означає для її сім'ї.

"Я намагалася дізнатися стать однієї дитини, який, як я думала, у нас буде, а потім все виявилося трохи складніше», — сказала вона.

Разом або порізно?

Незабаром після цього вона зустрілася з фахівцем з патологій вагітності і пройшла додаткові тести, щоб переконатися, що у близнюків, яких пара прозвала Надія і віра, немає спільного серця. В іншому випадку розділити їх було б неможливо.

Зрештою вони вирішили співпрацювати з дитячою лікарнею Філадельфії (CHOP), тому що тамтешні лікарі мають досвід народження і поділу сіамських близнюків.

Лікарі встановили, що у немовлят загальна діафрагма і печінка.

"Це сприятлива ситуація. Але це як і раніше дуже ризиковані пологи і операція", - заявили медики.

Фото: 7news, сіамські близнюки
Фото: 7news, сіамські близнюки

Поява на світ

Пара переїхала до Філадельфії для пологів і операції з поділу. Незважаючи на те, що їх втішав план, Альтобеллі боролися з деякими невирішеними почуттями.

"Це був сюрприз, і це було дуже шокуючим. Але ми просто подумали, що Бог дав нам цих дівчаток не просто так», - сказала Меггі.

Лікарі хотіли, щоб Меггі народила дітей, коли вона була на 34-му тижні вагітності. 18 листопада 2020 року Меггі народила Аддісон (Едді) і Ліліанну (Лілі) за допомогою кесаревого розтину.

Лікарі доставили дівчаток прямо у відділення реанімації новонароджених. Пізніше мама і тато вперше взяли їх на руки.

"Їм знадобилося дві медсестри, щоб підняти їх обох. Вони повільно приносили їх і клали мені на коліна", - пояснила Меггі.

Фото: 7news, сіамські близнюки
Фото: 7news, сіамські близнюки

Підготовка до розлуки

Робота доктора Холлі Хедрік почалася, коли Меггі проходила передпологове тестування. На зустрічах, дзвінках і симуляціях Хедрік і команда з двох десятків людей дізналися свої ролі в операції з поділу.

На щастя для Едді і Лілі, у кожної з них було своє серце. Після народження немовлята повинні були робити те, що роблять немовлята — їсти, спати і розвиватися. Потім вони піддалися розширенню тканин, що повинно було допомогти їм наростити трохи шкіри, тому що вони ділили грудну клітку від ключиць до пупка.

Лікарі використовували щойно вирощену шкіру немовлят, щоб закрити їх животи після операції.

Поки Лілі і Едді росли, вони зіткнулися з труднощами. Загальна груди означала, що дихати було складно, навіть незважаючи на те, що у дівчаток була трахеостомія. Лілі була крупніше Адді, і домінувала над їх диханням.

Фото: 7news, сіамські близнюки
Фото: 7news, сіамські близнюки

Операція по розділенню

Нарешті, 13 жовтня 2021 року дівчаткам зробили 10-годинну операцію з поділу. Відділення печінки стало великою проблемою. Рентгенологи створили 3D-модель печінки дівчаток, яка показала лікарям, як вони пов'язані між собою.

Лікарі також повинні були переконатися, що діафрагма все ще працює після її поділу.

О 14:38 Адді і Лілі розлучили. Дізнавшись, що їхні дочки розділені, сім'я відчула себе неймовірно.

"Нам так пощастило, що у нас є хірурги, які знають, що роблять, дійсно старанно працювали і дбали про наших дівчаток, як про своїх власних», - діляться батьки.

Життя вдома

1 грудня 2021 року сім'я полетіла додому в Чикаго. У дівчаток все ще є дихальна трубка, і їм потрібна вентиляція легенів, але скоро вони зможуть дихати самостійно.

Лілі і Едді тепер самі досліджують життя, але їм досі подобається бути поруч.

"Вони сидять, дивляться один на одного, посміхаються і грають. Кожен раз, коли вони знаходяться поруч, вони тягнуться один до одного за руки, обличчя і дихальні трубки», — розповідає батько.

Зараз дівчатка займаються фізкультурою, заняттями і логопедом. У них також є зонди для годування, але вони тренуються їсти.

Нагадаємо, після довгих місяців Коми загинуло немовля, мати звинувачує медиків: "Зрозуміла, щось йде не так...". Про це повідомляють місцеві видання, а також розповіла сама Юлія, опублікувавши в мережі відеозвернення.

Як повідомляв " Знай.ua", вагітні Українки приїхали до лікаря по спеці з іншого міста, в лікарні їх чекали неприємності: "Терміни підтискають"