Відомий український доктор Євген Комаровський вирішив розповісти, яку невідкладну допомогу потрібно зробити при харчовому отруєнні. Те, від чого ніхто не застрахований.

Новий пост був зроблений на його сторінці в соціальній мережі Instagram, активним користувачем якої він є.

Найчастіше перші симптоми починають проявлятися вже через 48 годин після того, як це сталося. Як правильно, це нудота, блювота, пронос і болі в животі.

Якщо таке сталося у дитини молодше 3 років, поєднується з підвищенням температури тіла, зберігається більше 2 діб, тоді потрібно терміново звертатися за допомогою до медиків.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Також, не варто жартувати зі здоров'ям, а відразу бігти до лікаря в тому випадку, якщо джерелом отруєння можуть бути гриби, дитина не може пити воду через блювоту, почалася невиразна мова, двоїться в очах, з'являється висип.

Далі Євген Комаровський розповів про невідкладну допомогу, яку треба терміново зробити.

Євген Комаровський, скріншот: Youtube
Євген Комаровський, скріншот: Youtube

Якщо симптоми почали з'являтися в перші півгодини після прийому їжі, потрібно терміново викликати блювоту. Також, не можна нічим годувати дитину, і рясно і активно поїти дитину за правилами.

А саме, напій повинен бути однієї температури з тілом, об'єм рідини випитий за один раз повинен бути невеликим.

Дитина, фото: Pixabay
Дитина, фото: Pixabay

В якості рідини оптимально застосовувати розчини для пероральної регідратації. Можна використовувати мінеральну воду, чай, а також компоти. Цукор при цьому додавати заборонено.

Дитині можна дати активоване вугілля в дозі 1г/кг ваги. При підвищенні температури тіла потрібно використовувати жарознижуючі засоби.

Швидка допомога, скріншот: YouTube
Швидка допомога, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що доктор Комаровський назвав найнебезпечніші речі вдома-це точно є у кожного

Раніше повідомлялося, що доктор Комаровський пояснив батькам, чи можна дітям пити кальцій, коли вони вже ростуть

Також, Доктор Комаровський пояснив, коли дитину потрібно госпіталізувати.