Українка вирушила в тур Європою в останньому триместрі вагітності, і це стало помилкою для її родини. Про те, скільки довелося викласти за передчасні пологи за кордоном, розповіли в сюжеті «ТСН».

Для мешканки Херсону Альони Шевченко та її чоловіка автобусна поїздка Європою стала дійсно незабутньою. Річ у тім, що туристка народила просто під час мандрівки.

За словами жінки, вона була на сьомому місяці вагітності, почувалася добре і не уявляла, що пологи можуть статися передчасно.

Скрін, відео YouTube народила в поїздці
Скрін, відео YouTube народила в поїздці

Коли у дорозі між Парижем і Прагою в неї почалися перейми, викликали швидку. З німецького міста Амберг прибула лікарська бригада на гелікоптері, вони забрали жінку до пологового. Там вона народила дівчинку.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Однак справжнім шоком для родини став рахунок, який вони отримали з клініки – на 90 тисяч євро.

За словами чоловіка породіллі, автобусний тур за 700 євро на двох міг коштувати їм надто дорого. За медичний гелікоптер мали сплатити 10 тисяч євро, за пологи та 10 днів реанімації – 35 тисяч євро, за перебування недоношеної дитини в лікарні – 1,5 тисячі євро на день.

Скрін, відео YouTube народила в поїздці
Скрін, відео YouTube народила в поїздці

Подружжя стверджує, що, навіть продавши все своє майно, вони б не зібрали такі кошти.

На щастя, пологи в українки приймала землячка, акушерка-гінеколог клініки святої Марії Наталя Штеф’юк. Вона організувала збір коштів та звернулася до благодійних організацій по допомогу. Місто, де сталася пригода, погодилося відшкодувати клініці витрати на пологи українки, але тільки як виняток.

Скрін, відео YouTube народила в поїздці
Скрін, відео YouTube народила в поїздці