З 2022 року в Україні була змінена вартість легкового автомобіля, з якого оплачується збір на обов'язкове пенсійне страхування. Про це повідомляє Фейсбук-портал ПФУ.

Зросли обсяги збору на обов'язкове державне пенсійне страхування, оскільки зріс розмір прожиткового мінімуму - на 88 гривень, тепер він, для працездатних українців, становить 2481 грн.

автомобіль, скриншот youtube Лови Момент
автомобіль, скриншот youtube Лови Момент

Так, від власників автомобілів вимагають сплатити три відсотки від вартості, якщо ціна покупки транспортного засобу для працездатних осіб до 409 365 гривень або сто шістдесят п'ять прожиткових мінімумів.

Автомобіль. Фото: 1gai.ru
Автомобіль. Фото: 1gai.ru
Автомобіль. Фото: 1gai.ru

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Чотири відсотки в тому випадку, якщо вартість легкового автомобіля становить 165-290 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Ті ж покупці, які прибрали транспорт на суму більше двохсот дев'яноста прожиткових мінімумів, що становить 719 тисяч 490 гривень.

Нагадаэмо, українським підліткам виплатять" ковідну тисячу "після вакцинації: Кабмін назвав умови. Володимир Зеленський поставив завдання перед українським урядом

Також портал Знай.uа повідомляв, що карета "швидкої" з 6-річною дитиною годину не могла виїхати з двору: водій відмовився прибирати машину. Подія трапилася в місті Набережні Челни Республіки Татарстан. Автомобіль швидкої допомоги протягом години не міг виїхати з двору через те одна з машин була криво припаркована.

А до цього наш портал повідомляли про те, що після нічної поїздки матері двох дітей почав надзвонювати невідомий таксист.