У Міністерстві охорони здоров'я нагадують про необхідність своєчасної вакцинації від поліомієліту

Про те, що в Закарпатській області ще один неповнолітній українець захворів на поліомієліт, і через так і неотримане щеплення, у дитини зафіксовано ослаблення рухової функції м'язів ніг, яке не піддається лікуванню сучасними лікарськими засобами, на своїй офіційній сторінці в соцмережі Facebook, інформує МОЗ України.

Вакцинація. Фото: скріншот Youtube-відео
Вакцинація. Фото: скріншот Youtube-відео

Як стало відомо, мати дитини просто відмовилася від проведення планової вакцинації, внаслідок своїх власних упереджень. Також, медики намагаються виявити джерело зараження, провівши так зване "епідеміологічне розслідування".

Варто зайвий раз підкреслити - ніяких ліків, які можуть врятувати дитя від поліомієліту, на жаль, так і не розроблено, тому в МОЗ України настійно рекомендують в належні терміни Прищеплювати всіх дітей, що слід робити 6 разів:

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще
  • спочатку на 2-му і 4-му місяці після народження, інактивованою поліомієлітною вакциною(ІПВ) (ін'єкції);
  • наступні рази - в 6-ть і 18-ть місяців, а пізніше ще раз, в 6 і 14 років, але вже оральної поліомієлітної вакциною(ОПВ) у вигляді крапель.

Медики впевнені, шести доз вакцини вистачить на формування належного імунітету до поліомієліту на все життя, а звернутися за вакцинацією можна на безплатній основі, через сімейного лікаря, або ж відвідавши найближчу амбулаторію.

До слова, до цього на "Знай" писали про те, як можна істотно скоротити витрати на оплату квитанцій за постачання електроенергією.

Також раніше ми інформували про те, що, які області нашої країни потрапили в "червону" зону епідемічної небезпеки, починаючи з 24-го січня.

А до цього наш портал повідомляли про те, яке чимале релігійне свято випало на цей понеділок, 24-е січня.