У Західній Африці сталася жахлива аварія - вантажівка з вибухівкою зіткнулася з мотоциклом. На місці ДТП утворилася гігантська воронка, загинули десятки людей, безліч будинків зруйновано.

Відомо, що аварія сталася 21 січня, близько полудня в селищі Апіаті неподалік від шахтарського міста Богозо на південному заході Гани. Як повідомляє місцева поліція, вантажівка везла гірничодобувну вибухівку на золотий рудник Чірано, що належить компанії Kinross з Торонто і зіткнулася з мотоциклом.

Через ДТП транспорт спалахнув, а вибух зрівняв село з землею. Свідки повідомили місцевій владі, що після зіткнення водій - учасник аварії, намагався попередити місцевих жителів, щоб вони зникли після того, як мотоцикл спалахнув.

Представник Ганської служби надзвичайних ситуацій Седзі Садзі Аменоду повідомив, що всього в зоні вибуху опинилися близько 500 жител, велика частина з яких зруйнована повністю. Деякі люди намагалися з'ясувати, що діється насправді. Поки водій кричав, що люди повинні тікати. Приблизно за 10 хвилин усе вибухнуло.

Вибух у Гані, скріншот з відео
Вибух у Гані, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Вибух у Гані, скріншот з відео
Вибух у Гані, скріншот з відео

Рятувальники нарахували 17 загиблих і продовжують пошуки тіл під завалами. За даними екстрених служб, не менше 57 постраждалих були доставлені в місцеві лікарні. За словами місцевої влади, довколишні лікарні та поліклініки переповнені постраждалими. Поліція попросила довколишні села відкрити свої школи і церкви для жертв.

Нагадаємо, маленький син на руках і старенькі батьки не зупинили: чоловік роками знущався над дружиною, поки не урвався терпець - як покарали кривдника

Як повідомляв Знай.uа, собака-герой рятує оленяти, що тоне в бурхливій річці: зворушливі кадри

Також портал Знай.uа писав, неймовірний професіоналізм: журналістку збила машина під час прямого ефіру, але та піднялася і продовжила вести репортаж