На офіційній сторінці "Коронавірус_інфо" в месенджері Telegram, Viber щодня з'являється багато корисної інформації, з приводу руху пандемії в рамках України та світу.

Зовсім недавно був зафіксований новий спалах COVID - 19 з рекордними показниками на заході нашої країни. В Івано-Франківській області - 2777 заражених за день. Цей же регіон лідирує по завантаженості ковидних відділень (46,2%).

Коронавірус, скріншот: Youtube
Коронавірус, скріншот: Youtube

Але зараз не про це-поговоримо про найпоширеніші причини смертності в Україні.

"За січень-листопад 2021 року в Україні зафіксовано 649 999 летальних випадків. Найбільша кількість смертей була викликана хворобами системи кровообігу, зокрема ішемічною хворобою серця. COVID-19 за цей період забрав життя 76 949 осіб і став другою найпоширенішою причиною смертності", - йдеться в публікації.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Інфографіка смертності в Україні, фото: Telegram
Інфографіка смертності в Україні, фото: Telegram

Можна побачити, що від злоякісних утворень загинуло десь стільки ж людей, скільки і від коронавірусу. Майже в три рази менше - від грипу і пневмонії. Далі йде навмисне самоушкодження, транспортні нещасні випадки, алкогольні проблеми, хвороби, пов'язані з ВІЛ, і цукровий діабет.

Нагадаємо, українцям показали, як пакети за 10 копійок, стаканчики і пляшки знищують наше майбутнє: 500 років наслідків

Як повідомляв "Знай.ua", збільшені штрафи за шкоду природно-заповідному фонду: у яких випадках і до кого застосовуватимуть санкції

Знай.ua писав, не тільки надбавка в 400 гривень: українцям показали, як "вираховують" пенсії і зарплати в 2021 році