Вже протягом декількох місяців існує загроза прямого вторгнення Російської Федерації на територію України, крім окупаційних дій на Донбасі і в Криму.

Градус напруги зростає, тому інструктор з виживання, маскування і тактики Сергій Вишневський зараз максимально корисний зі своїми порадами, як скласти "тривожний рюкзак" для дорослих і дітей з важливих речей.

Українці, фото знай.иа
Українці, фото знай.иа

Найголовніше - скласти план в разі надзвичайної ситуації, разом з сім'єю. Де зібратися всім разом в разі евакуації, хто, де і кого забирає, скільки чекати на збір і куди всі відправляться.

"Тривожний рюкзак" повинен бути розрахований на два тижні. Для найсильнішого члена сім'ї-із захистом від дощу, до 24 кг, об'ємом не менше 30 літрів (ідеально - всі 100).

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Українці на вулиці, скріншот: Youtube
Українці на вулиці, скріншот: Youtube

Все важке потрібно розмістити до центру ваги, і до спини. Вага повинна бути розподілена рівномірно. Аптечка повинна бути зверху, під нею засоби гігієни. Важливі документи (включаючи копії), їх дублікати на USB-накопичувачі, карта місцевості, ключі від житла і автомобіля, готівкові кошти, кредитні карти (в водонепроникних конвертах).

Радіоприймачі, запасні батарейки, кнопкові телефони з функцією FM-радіо, мобільні телефони, power bank, компас, годинник, акумулятори, ліхтарики (налобний і ручний), свисток. Одяг - взуття, кілька комплектів білизни, термобілизни для зими. Із засобів гігієни - мило господарське, Папір туалетний, серветки спиртові, зубна паста, щітка та інше.

Потрібно не забути про різні інструменти, захисні матеріали, про кухню, їжу.

Українці на вулиці, скріншот: Youtube
Українці на вулиці, скріншот: Youtube

Нагадаємо, українець занурився в ополонку на Водохреща і не виринув назад: життя чоловікові врятувати не вдалося

Як повідомляв "Знай.ua", Українська розвідка попередила про небезпеку, що нависла над Донбасом: "Привід для вторгнення"

Знай.ua писав, Атлантида і міжпланетні війни: чоловік стверджує, що він прийшов з 2582 року, розповівши про відкриття і катастрофи