Українцям розповіли про те, коли саме, скільки і де потрібно набирати воду на Йордан. Це необхідно знати кожному господареві.

З 18 на 19 січня християни набирають воду, яка має особливі властивість, і здатна зцілювати і приносити успіх. Зазвичай набирають її в період з 00:10 по 01: 30.

Набирати воду можна як з-пів крана, так і з відкритих водойм. А якщо жоден з варіантів не підходить, то можна купити її в магазині, після чого освятити в церкві.

Вода з крана, кадр з відео
Вода з крана, кадр з відео

Багато набирати не потрібно, досить буде навіть одного літра, і зберігати рекомендується її в скляному посуді не більше року. Якщо раптом вона зіпсувалася, то потрібно вилити її подалі від будинку, або ж полити нею Кімнатні рослини.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Освятити воду можна як в церкві, так і самостійно в домашніх умовах, просто прочитавши над нею молитву. Однак, варто розуміти, що набрана з крана або водойми не підходить для того, щоб приймати її, і підійде лише для ранкових вмивань або кроплення вашого будинку.

Церква, православні свята - фото ПЦУ
Церква, православні свята - фото ПЦУ

Для того, щоб посилити цілющі властивість святої води, весь день 18 січня потрібно було дотримуватися посту, а на наступний день випити її на голодний шлунок. При захворюваннях це також допомагає, адже за допомогою води можна полегшити фізичне і духовне самопочуття.

Вода, набрана в цей святковий день, особлива, тому ставитися до неї слід з повагою. Існує кілька простих правил зберігання святої води вдома.

Хрещення, фото: скріншот з відео
Хрещення, фото: скріншот з відео

Не рекомендується зберігати її в пляшках від інших напоїв, зокрема, якщо вони пластикові. Найкраще для цього використовувати скло. Свята вода повинна зберігатися в тихому і затишному місці, де поруч немає ніякої техніки.

Християни набирають воду щороку, однак, її термін дії може бути набагато тривалішим, в цьому її і особливість.

Водохреще, фото facebook.com/93OMBr/
Водохреще, фото facebook.com/93OMBr/

Водохресна вода є святинею і ставитися до неї слід з особливою повагою і повагою. Якщо дотримуватися всіх вищенаведених рекомендацій по зберіганню святої води, її чудодійні властивості будуть допомагати вам.

Нагадавши, Богоявлення Господнє 19 січня: що обов'язково треба зробити на Водохреща, як освятити будинок водою і молитися за порятунок

Раніше повідомлялося, що погода 19 січня поставить на паузу сувору зимушку: але, без мінуса за вікном не обійшлося

Також, Хрещення 2022: Як правильно пірнати в крижану воду, щоб не нарватися на неприємні наслідки