19 січня українці традиційно святкують Водохреще. Цим святом завершується новорічно-різдвяний цикл. Головною традицією цього свята вважаються освячення води та купання в освячених водоймах для духовного очищення. Однак, насправді Біблія не передбачає купання у цей день.

На фейсбук-сторінці ДСНС Україні нагадали, як важливо дотримуватися певних правил під час купання на Водохреще.

Водохреще, пірнання - фото з Фейсбук
Водохреще, пірнання - фото з Фейсбук

Перш за все, якщо ви хочете пірнати в ополонку, то варто переконатися, що ви здорові. Холодна вода може бути корисною лише тоді, якщо загартовуватися поступово та щоденно. Загартовування потрібно починати з прохолодного душу чи обливання, поступово знижуючи температуру води і збільшуючи тривалість занурення.

Правила безпечного занурення у свято Водохреща, фото ДСНС
Правила безпечного занурення у свято Водохреща, фото ДСНС

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Поради на Водохреще від рятувальників ДСНС:

1. Купайтеся у присутності медиків та рятувальників;
2. Після купання потрібно розігрітися та випити гарячого чаю;
3. Не перебувайте у холодній воді понад 10 секунд;
4. Не вживайте алкогольні напої перед купанням;
5. обирайте водойми з безпечним спуском;
6. Не допускайте купання дітей без нагляду дорослих.

Нагадаємо, Хрещення Господнє – не свято "моржів" і пірнань: священик ПЦУ розповів, що важливо зробити 19 січня. Як правильно провести цей день

Раніше Знай писав, у Києві на Водохреще розвозитимуть питну воду для освячення: де і коли можна набрати запас на родину. Питна вода для освячення в цистернах — уже традиція.

Також Знй повідомляв, керуючий справами УПЦ розповів про духовний сенс свята Богоявлення. Хрещення Господнє - це день, коли Іісус Христос вийшов на суспільну проповідь Євангелія.