Українцям розповіли, коли потрібно здавати речі в камеру схову, якщо ви відвідуєте супермаркет. Робити це громадяни не зобов'язані.

Про це стало відомо завдяки новій публікації на сторінці Пенсійного кур'єра в соціальній мережі Facebook, де регулярно українців сповіщають про всі головні новини країни.

Відповідно до пункту 21 постанови Кабінету Міністрів України від 15.05.2006 № 833 "Про затвердження Порядку провадження торговельної діяльності та правил торговельного обслуговування на ринку споживчих товарів" підприємство зобов'язане забезпечити доступ споживачів до торговельних об'єктів, при цьому не здаючи особисті речі на зберігання, крім товарів, реалізація яких здійснюється в цих торгових об'єктах.

Варто відзначити, що в деяких супермаркетах є написи про те, що покупець зобов'язаний покласти свої речі в камеру зберігання, однак, адміністрація ніякої відповідальності за це не несе. Тим самим вони вводять покупців в обман.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років
Показати ще

Супермаркет. Фото: Новини Запоріжжя
Супермаркет. Фото: Новини Запоріжжя
Супермаркет. Фото: Новини Запоріжжя

Якщо ви поклали речі в камеру зберігання магазину, адміністрація супермаркету відповідає за збереження ваших речей, навіть незважаючи на наявність оголошення про зворотне. Адміністрація бере на себе зобов'язання щодо збереження речей, які покупці здали на зберігання. Це підтверджується видачею покупцеві номерного жетона, іншого знака, що засвідчує прийняття речі на зберігання (відповідно до статті 937 Цивільного кодексу України). Фактично ви укладаєте з адміністрацією супермаркету договір про зберігання речей.

Виходить, якщо річ була пошкоджена, то адміністрація зобов'язаний відшкодувати збиток в повному розмірі, а якщо вони відмовляються це робити, то модно сміливо подавати до суду.

Супермаркет, кадр з відео
Супермаркет, кадр з відео

Отже, якщо ви не впевнені в тому, що ваші речі будуть зберігатися належним чином, то маєте право відмовитися від зберігання своїх речей в осередках зберігання магазину і пересуватися приміщенням супермаркету (магазину) зі своїми речами, сумками і т. д.

Супермаркет, фото: Знай.uа
Супермаркет, фото: Знай.uа

Нагадаємо, що українцю вибило в чеку смородину за 16 тисяч, яку він не купував

Раніше повідомлялося, що навіщо потрібно завжди мити овочі та фрукти: продавщиця в брудних ліжках влаштувала" дефіле " по продуктовій полиці

Також, ніхто не голодує? Українці під час новорічних свят викинули у смітник до 1 млрд грн, і це тільки їжею.