Продовжуємо говорити в 2022 році про важливі новини, про наших улюблених домашніх тварин - про котиків.

Нещодавно ми відповідали на дуже цікаве питання - чому ж протягом останніх років зросла тривалість життя домашніх красенів, а зараз поговоримо на тему, чого не можна робити з переляканими котами і кого вони можуть боятися з родичів.

Котики, скріншот: Youtube
Котики, скріншот: Youtube

Коти попереджають, що вони небезпечні, коли вигинають тіло і піднімають шерсть дибки. Вони шиплять, плюються, а також притискають вуха і люто б'ють хвостом. Однак все не зовсім так - вони і самі бояться, причому дуже сильно. Якщо котам під дією страху не вдалося втекти, вони лягають на землю, залишаючи піднятою голову, і дивляться в бік небезпеки, зберігаючи за собою шипіння і руху передніми лапами. Не потрібно намагатися схопити кота, бо у нього може трапитися серцевий напад.

Крім того, якщо ви живете з короткошерстою кішкою і згодом вирішуєте завести ще одного вихованця - довгошерсту кішку, перший пухнастик може випробувати панічний страх при знайомстві. Бо пухнастість сприймається як загроза.

Котик в нюхальному трансі
Котик в нюхальному трансі

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Чим більше вовни на тварині, тим небезпечніше він виглядає в очах родичів, у яких вовни не так багато.

Нагадаємо, знайдена причина довголіття домашніх котиків - на вулиці не проживуть і пару тижнів

Як повідомляв "Знай.ua", ні, ваші ноги не смердять: чому іноді кішки відкривають пащу і закочують очі, коли щось нюхають

Знай.ua писав, наймиліша робота в світі, за яку ще й платять гроші: красуня вирощує маленьких пінгвінчиків - ці очі стоять "Оскара"