У четвер, 13 січня 2022 року, в Західній Австралії, в прибережному місті Онслоу, зафіксували рекордну температуру повітря, яка досягла +50,7°C.

Для цієї острівної держави-це абсолютний рекорд. Місцеві синоптики заявляють, що цьому могла посприяти відсутність гроз. Вони в цьому сезоні активно відбуваються в даному регіоні. Тому місцева влада застерігає місцевих жителів і просить не виходити їх на спекотне сонце, якщо для цього немає особливої потреби. Якщо це неминуче - потрібно завжди шукати тінь і пити дуже багато води.

Українці на морі, скріншот: Youtube
Українці на морі, скріншот: Youtube

Метерологи підтвердили, що рекордна температура була відзначена о 14:26 за місцевим часом. Раніше таке було зафіксовано ще в 1962 році, в Південній Австралії. Але відомо, що рекорд може змінитися вже в п'ятницю, 14 числа, бо очікується ще більше підвищення температури. Такими ж цифрами можуть похвалитися Марді і Роборн. Хоча в середньому значення зберігаються на рівні - +36,5°C, в цю пору року.

Місцеві жителі зараз намагаються не виходити з приміщень з кондиціонерами, проте іноді вони не справляються зі своїм завданням і ламаються.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб
Показати ще

Медузи в Азовському морі, скріншот: YouTube
Медузи в Азовському морі, скріншот: YouTube

Зафіксували рекордну спеку через кілька днів після заяви європейських експертів про те, що останні сім років на нашій планеті - найспекотніші за всю історію спостережень. Рекорди фіксували понад 400 метеостанцій світу.

Нагадаємо, вогняний смерч атакував беззахисних людей, дика паніка: "Я такого не бачив ще"

Як повідомляв "Знай.ua", летів на пожежу: у Туреччині розбився російський літак, не вижив ніхто

Знай.ua писав, зафіксований новий рекорд аномальної спеки, земля буквально плавиться під ногами: градусник показав +48,8 °C