Українці просять, аби для пенсіонерів, дітей та померлих від коронавірусу було безкоштовне поховання, адже останнім часом це стало коштувати надто дорого.

Відповідну петицію, у четвер, 13 січня подала Шпеко Світлана Олексіївна.
За словами Світлани Шепко зараз поховання в Україні коштує надто дорого, тому для багатьох це може стати непідйомною сумою. Саме тому вона пропонує ввести безкоштовне поховання для пенсіонерів, дітей віком до 20 років, а також тих, хто помер від коронавірусу чи інших інфекцій.

кладовище, скріншот з відео
кладовище, скріншот з відео

"Всі проплати, стосовно поховання людини на цвинтарі, повинні бути переглянуті, сумісно з соціальними витратами на поховання (затвердженими в регіонах), з наданням обов"язкового документа від комунальних підприємств, що здійснюють поховання. Розробити чіткий алгоритм щодо фінансування поховання людини, поважаючи людську гідність", - зазначила ініціаторка петиції.

Цвинтар, скріншот із відео
Цвинтар, скріншот із відео

Варто зазначити, що наразі петиція набрала 57 голосів з 25 тисяч необхідних. Для того, аби зібрати необхідну кількість ж ще 90 днів.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Борги з комуналки призведуть до арешту: як зрозуміти критичну точку Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році
Показати ще