Відомий український педіатр Євген Комаровський щодня працює з батьками, щоб вони не допускали серйозних помилок і їхні діти росли здоровими, без проблем.

До нього часто прислухаються мами, бабусі, він радує їх порадами і все це публікує на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram, де за подібними новинами стежать більше 9,4 мільйонів чоловік. Зараз доктор Комаровський оподелився десятьма діями, які необхідні для формування і нормального функціонування імунної системи.

Євген Комаровський, фото: Instagram
Євген Комаровський, фото: Instagram

"Так" - чистоті, "ні" - стерильності. "Ні" - обжерливості і їжі без апетиту. "Ні" - захопленню солодощами. "Так" - фізичних навантажень. "Так" - регулярному стільця. "Так" - холодним напоям. З мамою і татом - цікавіше, ніж зі смартфонам. "Ні" перегріву і накопичувачів пилу; "так" - контролю параметрів повітря. "Так" - свіжому повітрю, "ні" - телевізору.

"Лікування ліками - тільки тоді, коли без цього точно не можна обійтися, і тільки ліками з доведеною ефективністю", - додає Євген Комаровський.

"А можна цю пам'ятку поширити в громадських місцях? Вже точно багатьом стане в нагоді😉", "Мама все життя давала нам з братом тільки теплу рідину. Ніколи нічого з холодильника. Підсумок - часті хвороби", - пишуть користувачі в коментарях.

Нагадаємо, доктор Комаровський розповів, що робити, коли дитина часто хворіє на ГРЗ: "Нехай ходить в садок"

Як повідомляв "Знай.ua", топ-9 порад про дитячі крісла в авто від доктора Комаровського: Як правильно використовувати і зберігати

Знай.ua писав, доктор Комаровський підказав, що робити, якщо перемерзли в холоди: розтиратися горілкою або прийняти гарячу ванну?