Стало відомо про те, що сайт українського уряду виявився зламаний. Невідомі там почали розміщувати різні загрози.

Сталося це в ніч проти п'ятниці, 14 Січня. Невідомі хакери зламали відразу кілька сайтів українського уряду, і почалося все з Міністерстві освіти і науки. Там користувачів зустрічали різні повідомлення з погрозами.

На ранок не працював ще й сайт МЗС, Мінагрополітики, а також Дії.

Злом сайту, фото: скріншот
Злом сайту, фото: скріншот

Зокрема, на сторінці mon.gov.ua на темному тлі з'явилися перекреслені знаки з профілем свині, гербом, картою і прапором України. Нижче розмістилися обведені червоною рамкою повідомлення з погрозами українською, російською та польською мовами.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Йдеться про те, що всі особисті дані українців були завантажені в загальну мережу, але, правда це чи ні - невідомо. Автори зазначили, що все це українцям за минуле, сьогоднішнє і майбутнє, щоб не розслаблялися, а ще за Волинь, ОУН-УПА, та інші історичні землі.

На офіційному акаунті Міністерства освіти і науки України в соціальній мережі Facebook вже з'явилося повідомлення про те, що сайт тимчасово не працює, і поки що тривають роботи з усуненням несправності.

До роботи підключили СБУ та кіберполіцію. Це стосується і інших ресурсів, які були піддані злому. Як скоро питання буде вирішено-невідомо.

Нагадаємо, що шахраї з легкістю крадуть паролі від Приват24: як врятувати свої гроші

Раніше повідомлялося, що 21-річний українець, який підробив "Дію", отримав посаду в Мінцифри: "Хакер займається..."

Також, без черг, у два кліки: українцям показали новий спосіб оформлення пенсії та субсидій через "Дію".