Президент Всеукраїнської асоціації пекарів Олександр Тараненко попередив простих громадян про те, що в нашій країні в якийсь момент може початися дефіцит хліба.

Про це він заявив в ефірі телеканалу Live, зазначаючи, що ще кілька місяців тому тонну борошна можна було придбати всього за вісім тисяч гривень. Зараз вартість сягає 12 тисяч - ціни різко зросли.

Скрін, відео YouTube хліб
Скрін, відео YouTube хліб

В Україні легко може початися дефіцит якісного борошна, через що постачальники будуть змушені купувати його поза, за кордоном. А ця дія істотно вплине на вартість продукту.

"Нам постачальники сировини вірять, вони розуміють, що ми рано чи пізно розрахуємося, десь йдуть на зустріч і все таки дають сировину в борг", - заявляє президент Всеукраїнської асоціації пекарів.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень
Показати ще

Але ж ще в минулому році Україна віддала 80% збираної пшениці на експорт. До того ж Олег Устенко - радник президента з економічних питань - заявляє, що ризику виникнення подібної проблеми відсутній.

Хліб, фото: скріншот з відео
Хліб, фото: скріншот з відео

"Звичайно, кожному бізнесменові вигідно продати на експорт ніж на внутрішній ринок, ми самі заручники ситуації", "Давно відмовився від хліба. Корисно для здоров'я", "Дефіциту зерна немає і не буде. Є світові ціни і ціна на внутрішньому ринку, така ж як на світовому", - пишуть користувачі в мережі.

Нагадаємо, європейці вивели з України 23 млн м3 газу на тлі планів уряду відняти газ у приватників

Як повідомляв "Знай.ua", дешева гречка, цукор, борошно і масло - реальність? В Україні ціни на окремі продукти регулюватиме держава

Знай.ua писав, гречка по 31 і хліб по 10: у скільки обходиться продуктовий кошик в Казахстані, порівняння з Україною