Новорічні свята вже пройшли, але ціна на яйця продовжує зростати. Зараз десяток обійдеться в 45 гривень, і така ціна для громадян вже не дивина.
Чому ціна на яйця продовжує стрімко зростати розповіли у сюжеті "Сніданок 1+1".
Перед новим роком високу ціну на яйця більшість українців пов'язували зі святами та високим попитом. Однак, свята пройшли, а ціна продовжує зростати.

Олег Пендзін, скріншот
Олег Пендзін, скріншот

"Насправді ми бачимо, що до Нового року, і після ціна на яйця надзвичайно висока і це в першу чергу зумовлено фактичними витратами на виробництво цієї продукції", - розповів економіст Олег Пендзін.

Яйця, скріншот
Яйця, скріншот

Висока ціна на яйця зумовлена також і сезонністю, а також підйом цін на зернові культури. Однак експерти зазначають, що найголовніший рушій у підвищенні вартості - ціна на газ. Наприкінці грудня асоціація птахівників України вже звернулася до Уряду та повідомила про критичну ситуацію з цінами на енергоносії.

Сергій Карпенко, скріншот
Сергій Карпенко, скріншот

"Галузь птахівництва є одним з найбільших споживачів газу. За рік газ виріс в 12 разів. Ми є учасниками цього звернення, поки що цей механізм не запущений, підготовка відбувається на рівні документів, але ми сподіваємося, що Уряд буде спроможний зробити хоча б якихось три чотири місяці цей механізм, - розповів виконавчий директор асоціації птахівників України Сергій Карпенко.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Яйця, скріншот
Яйця, скріншот

Якщо ж Уряд все ж втрутиться, то як зазначає Сергій Карпенко зниження ціни на яйця українці зможуть побачити вже у лютому.

Нагадаємо, 7800 гривень на руки: як пройшов перерахунок пенсій в Україні і скільки люди отримають у січні

Раніше Знай писав, немає стажу - немає пенсії: українцям розповіли про нові правила нарахування виплат. Скільки потрібно стажу, аби вийти на пенсію та що робити, коли його не вистачає

Також Знай повідомляв, українкам певного року народження підвищать пенсію: кому пощастить отримати більше в 2022 році. Українок чекає підвищення пенсії, щомісяця – майже на десятину