Українська податкова з наступного року почне перевіряти ряд бізнесів. Про це повідомляє портал Сьогодні.

У нашій країні намагаються детінізувати ринок праці. З літа минулого року почалися перевірки українських працівників, а восени податкова перевіряє іноземних співробітників.

Держава стурбована, що підприємці платять зарплати своїм співробітникам нелегально, ховаючись таким чином від податкової.

Податкова перевірить дорогі покупки, кадр з відео
Податкова перевірить дорогі покупки, кадр з відео

Перевіряти в першу чергу будуть тих підприємців, у яких найвищий ризик використання тіньової праці, наприклад, невідповідності кількості працівників та обсягу виробленої продукції.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Гроші. Фото: Work.ua
Гроші. Фото: Work.ua
Гроші. Фото: Work.ua

Також планується ввести непрямі методи контролю, зокрема перевірки карткових рахунків. Також під перевірку потраплять доходи від:

  • Незалежної професійної діяльності;
  • Будь-які доходи отримані з-за кордону;
  • Здачі в оренду нерухомого майна;
  • Інвестиційної діяльності;
  • Подарунок;
  • Прощеної заборгованості та кредитів на суму, що перевищує чверть мінімальної зарплати;
  • Благодійної або нецільової допомоги;
  • Продажу нерухомого майна.

Раніше повідомляли, у 2022 році зарплати чиновників планують підвищити: хто в Кабміні отримуватиме понад 40 тисяч гривень.

Нагадаємо, новий штам коронавірусу "Омікрон" вже косить молодих: лікар розповів про перші симптоми-втома , прискорений пульс і температура. Про це стало відомо завдяки заявам голови медичної асоціації ПАР Анжеліки Кутзе

Також Знай повідомляв, штраф 360 гривень або півроку позбавлення волі: водіїв, які їздять "на газу", попередили про нові покарання. Депутати Верховної Ради планують пом'якшити покарання.