МОЗ скоротить термін дії COVID-сертифікатів. Про це повідомила заступник міністра охорони здоров'я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич в ефірі "Сніданок з 1+1".

У країнах Європейського Союзу було прийнято рішення скоротити термін дії сертифікатів у грудні цього року. Відповідне рішення вже готуються прийняти в Україні. Так, covid-сертифікат діятиме не 365, а 270 днів - дев'ять місяців.

"Ми готуємо таке ж рішення на рівні українського законодавства. Воно буде прийнято орієнтовно на цьому тижні. Термін дії сертифікатів буде скорочено вже не один рік, а двісті сімдесят днів", — повідомила Марія Карчевич.

Ковид-сертифікати. Фото: Українська правда.
Ковид-сертифікати. Фото: Українська правда.
Ковид-сертифікати. Фото: Українська правда.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Також заступник міністра охорони здоров'я зазначила, що Україна приєднається до глобальної мережі covid-сертифікатів, куди входить більше 80 країн світу. Українці зможуть їздити в усі ці країни.

Вакцина. Фото: UN News
Вакцина. Фото: UN News
Вакцина. Фото: UN News

Раніше повідомляли, у 2022 році зарплати чиновників планують підвищити: хто в Кабміні отримуватиме понад 40 тисяч гривень.

Нагадаємо, новий штам коронавірусу "Омікрон" вже косить молодих: лікар розповів про перші симптоми-втома , прискорений пульс і температура. Про це стало відомо завдяки заявам голови медичної асоціації ПАР Анжеліки Кутзе

Також Знай повідомляв, штраф 360 гривень або півроку позбавлення волі: водіїв, які їздять "на газу", попередили про нові покарання. Депутати Верховної Ради планують пом'якшити покарання.