У Верховній Раді України був внесений новий законопроект, який пропонує трохи інакше оцінювати порушення ПДР (правил дорожнього руху).

Ініціаторами даного нововведення виступають народні депутати від партії "Слуга народу". Вони пропонують, щоб порушників ПДР після скоєного порушення чекав не тільки штраф, а й отримання штрафних балів за кількома категоріями.

Порушник ПДР, скріншот: Facebook
Порушник ПДР, скріншот: Facebook

Наприклад, за непристебнутий ремінь безпеки або ж перевезення дітей без автокрісла - 1 бал; брудні номери, перевищення швидкості на 20 км/год, проїзд на червоний, порушення правил обгону, використання смартфонів за кермом - 2 бали; значні порушення ПДР, зупинка на смузі для громадського транспорту, якщо ви не пропустили "швидку допомогу" або пожежну машину - 3 бали.

І максимальна кількість балів - п'ять - за те, якщо людина перевищила швидкість на 50 км/год, створила аварійну ситуацію і втекла з місця ДТП.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Порушення ПДР, скріншот: YouTube
Порушення ПДР, скріншот: YouTube

Як тільки водій за рік набирає 12 і більше балів-спеціальний уповноважений Національної поліції визнає посвідчення таких українців недійсними. Щоб повернути водійські права - потрібно знову проходить теоретичний і практичний іспит. Ці окуляри хочуть обнуляти через рік з дня нарахування.

Нагадаємо, їздить по зустрічній, переслідує швидку і перетинає суцільну: харків'янин заробляє гроші порушенням ПДР

Як повідомляв "Знай.ua", фіналістка конкурсу "Міс Україна 2021" жорстко порушила ПДР на величезному джипі: "Дірка звичайна, з мізками равлики..."

Знай.ua писав, від 2-3 гривень за кілометр: які дороги стануть платними для водіїв вже з січня