Українцям показали, чим пропонують харчуватися дітям у шкільних їдальнях. Оновлене меню, яке припаде до смаку кожному.

Раніше завжди говорилося про те, що їжа для дітей повинна бути перш за все корисною, а ось смак відходив на другий план. Зараз, коли на кожному кроці з'явилися супермаркети з великим вибором гастрономії, діти зрозуміли, що їсти в школі немає абсолютно сенсу, повідомляє НУШ.

Євген Клопотенко, фото: Instagram
Євген Клопотенко, фото: Instagram

Кулінар Євген Клопотенко, який створив спеціальну ініціативу, вирішив висловитися, що він про це думає.

"Їдальні почали програвати. І наше завдання-повернути дітей в шкільні їдальні, запропонувавши їм збалансовану і смачну їжу", - розповів Євген Клопотенко.

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб
Показати ще

Їдальня. Фото: ДніпроЧас
Їдальня. Фото: ДніпроЧас
Їдальня. Фото: ДніпроЧас

На основі нового санітарного регламенту та порядку і норм харчування в навчальних закладах, розроблених методичних рекомендацій щодо здійснення закупівель та НАССР розробили нове 4-тижневе меню.

Близько 160 страв увійшли в оновлене меню для школярів, і його різноманітність дивує. Крім того, всі технологічні картки пройшли експертизу і потрібні перевірки.

Євген Клопотенко, фото Instagram klopotenko
Євген Клопотенко, фото Instagram klopotenko

В оновленому меню з'явилося більше різноманітних страв. Зокрема синабон з корицею, бефстроганов, лобіо, фріттата, курячі нагетси, ньокі і мак-енд-чіз.

Шкільна їдальня
Шкільна їдальня

Є й величезна кількість національних страв, серед яких навіть львівські сирники, банош, Полтавський борщ, вертута, і так далі.

"Таким чином, діти з дитинства будуть їсти українську їжу, вивчати українську культуру і знати, яка Україна до смаку", - продовжив кулінар Євген Клопотенко.

Євген Клопотенко. Фото: TV.UA
Євген Клопотенко. Фото: TV.UA
Євген Клопотенко. Фото: TV.UA

Нагадаємо, що шкільне меню Євгена Клопотенка "забракували" батьки, вимагають терміново скасувати

Раніше повідомлялося, що звсезда МастерШеф Євген Клопотенко розповів, що окрім куті потрібно готувати у Святвечір та Різдво: майже як у "Вечорах біля Диканьки"

Також, зірка "МастерШеф" Євген Клопотенко безжально проковтнув метелика і навіть не подавився