116 українців опинилися в Алмати. Про це повідомляє речник МЗС України Олег Ніколенко на своїй Фейсбук-сторінці.

На даний момент в столиці Казахстану скасовані авіарейси, через що наші співвітчизники не мають можливості покинути столицю. Як повідомив речник МЗС, залишатися вдома - найкращий варіант для них.

Казахстан, фото: Instagram
Казахстан, фото: Instagram

"всі застряглі громадяни забезпечені тимчасовим житлом і продуктами харчування. Загрози їхньому життю чи безпеці немає. Посольство підтримує з усіма пасажирами постійний зв'язок і інформуватиме їх про подальші кроки", — заявив Ніколенко

Глава МЗС України Дмитро Кулеба дав розпорядження про те, щоб опрацювати альтернативні шляхи виїзду українців з Казахстану, якщо авіасполучення не відновиться довгий час.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Як відомо, з другого січня в країні відбуваються акції протесту, які в один момент переросли в масові заворушення з перестрілками і затриманнями.

Фото: Perepichka News протест в Казахстані
Фото: Perepichka News протест в Казахстані

В Алмати та інших бунтівних містах не вщухають локальні вуличні бої, влада Казахстану продовжує зачистку мітингувальників, яких офіційно називають «терористами». Дороги усіяні трупами і спаленою технікою, повідомляють очевидці, передають місцеві ЗМІ і телеграм-канали.

Нагадаємо, що захопили військову техніку і будівлі, міста палахкотять: цілу країну охопили протести, люди виставили жорсткі вимоги.

Як повідомляв Знай.ua, музикант потужно вдарив гімн України в центрі Санкт-Петербурга: "Забили і розірвали".

Також портал Знай.ua писав, що протести в Казахстані: мітингувальники підпалили будівлю президента, еліта вилетіла з країни приватними рейсами.